Απεργία σε Μετρό και Ηλεκτρικό: Κανένα δρομολόγιο στις 6 Απριλίου λόγω κινητοποιήσεων

Συμμετοχή στη γενική απεργία της 6ης Απριλίου δήλωσαν οι εργαζόμενοι των τριών γραμμών του Μετρό της Αθήνας.

Κατά την αυριανή απεργία θα καθηλωθούν τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινηθούν. 

Μεταξύ άλλων, δεν θα κινηθούν το Τραμ, τα τρόλεϊ, ο Προαστιακός, τα πλοία (λόγω απεργίας της ΠΝΟ), ενώ τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Σε κοινό τους ανακοινωθέν, οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ, επισημαίνουν ότι «η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη αυξάνονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τα οποία συρρικνώνονται ακαριαία. Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια, απλά δεν βγαίνει. 

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν' αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική».

Απεργία στο Μετρό: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν, μεταξύ άλλων, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να μην περικοπεί το επίδομα για τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά, να ληφθούν μέτρα για τη φτωχοποίηση του πληθυσμού και να καταργηθούν τα εμπόδια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. 

«Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση για όλους με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας» καταλήγει το κείμενο των εργαζόμενων στο Μετρό για την απεργία της 6ης Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι πέραν του Προαστιακού, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αύριο, 6 Απριλίου, αναμένονται ακυρώσεις στα δρομολόγια των τραίνων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προβεί σε λεπτομερείς ανακοινώσεις για τα δρομολόγια που ματαιώνονται λόγω της απεργίας. 

Οι σιδηροδρομικοί αναφέρουν στο κάλεσμά τους ότι «οι κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Φτάνει πια! Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια απλά δεν βγαίνει».


epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία σε Μετρό και Ηλεκτρικό: Κανένα δρομολόγιο στις 6 Απριλίου λόγω κινητοποιήσεων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6756497681889671171
item