Τα 5 ωραιότερα νησιά της Ευρώπης και γιατί να τα επισκεφθείτε

Όσοι ονειρεύονται ταξίδια στα νησιά της Ευρώπης, σχεδόν πάντα αναφέρονται σε ελληνικούς προορισμούς. 

Και όμως πολλές παραθαλάσσιες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου διαθέτουν εξαιρετικούς νησιωτικούς παραδείσους, ιδανικούς για ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. 

Αφήνοντας έξω από τις σημερινές προτάσεις τις ομορφιές της Ελλάδας, βάλαμε πλώρη για να ανακαλύψουμε τα ομορφότερα νησιά της υπόλοιπης Ευρώπης, για ένα όμορφο ταξίδι που συνδυάζει εξερεύνηση στον πολιτισμό, στη γαστρονομία, την ιστορία και τις παραδόσεις μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Κάπρι, Ιταλία

Κάπρι

Το διάσημο νησί της γειτονικής Ιταλίας ανήκει στους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του κόσμου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο συνάντησης του διεθνούς τζετ σετ. 

Οι επιβλητικοί ασβεστόλιθοι, τα γαλανά νερά, η βλάστηση και η αρχιτεκτονική θα μας θυμίσουν έντονα τα δικά μας νησιά, όμως η Ιταλική κουλτούρα, η γαστρονομία, τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι μεγαλειώδης καθολικές εκκλησίες γρήγορα θα ανατρέψουν αυτήν την εντύπωση. 

Οι μικρές βραχώδεις παραλίες ασφυκτιούν από κόσμο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ η κεντρική πλατεία Piazzetta σφύζει από ζωή και διασκέδαση. 

Το γραφικό Ανακάπρι, οι κήποι του Αυγούστου, η μπλε σπηλιά και οι ρωμαϊκές επαύλεις θα μας ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο σε αυτό το πραγματικά μαγευτικό προορισμό.

Κορσική, Γαλλία

Κορσική

Ισορροπώντας ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία, η Κορσική κρύβει εξωτικές παραλίες που θυμίζουν περισσότερο τις Μαλδίβες παρά έναν ακόμη νησί της Μεσογείου. 

Από τις μαγευτικές ακτές μέχρι την πλούσια φύση στο εσωτερικό της, ιδανική για ατέλειωτες πεζοπορίες, αλλά καιτα μεσαιωνικά κάστρα, τους καθολικούς ναούς και την μεγαλειώδη ακρόπολη του Κάλβι, ο αγαπημένος προορισμός των Γάλλων παραμένει αμόλυντος από τον τουριστικό κορεσμό, διατηρώντας την φήμη του ως ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ευρώπης. 

Ο ιστορικός της πλούτος ως γενέτειρα του Ναπολέοντα και αντικείμενο διαμάχης ανά τα χρόνια από τους Ιταλούς και τους Γάλλους, η Κορσική διατηρεί την δική της ταυτότητα αναφορικά με την γλώσσα, την γαστρονομία και την κουλτούρα, προσφέροντας μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες της.

Ίμπιζα, Ισπανία

Ίμπιζα

Η Ισπανική μέκκα των πάρτι και της μουσικής που μας θυμίζει τις δικές μας Κυκλάδες, είναι γνωστό και ως το λευκό νησί, λόγω του χρώματος των κτιρίων στις πόλεις και τα χωριά του. 

Το διαμάντι των Βαλεαρίδων νήσων αποτελεί γνωστό προορισμό διάσημων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο αλλά και ιδανικό προορισμό για κάθε ηλικία, καθώς εκτός από τη πληθωρική νυχτερινή ζωή, διατηρεί τοπία, παραλίες και οικισμούς απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας. 

Γνωστό και ως ένα από τα πιο πολυτελή τουριστικά θέρετρα του κόσμου, φιλοξενεί γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων αλλά και τουριστικές υπηρεσίες πολλών αστέρων, και αποτελεί, όχι άδικα, έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης.

Χβαρ, Κροατία

Χβαρ Κροατία

Στην αγκαλιά της Αδριατικής θάλασσας και των Δαλματικών ακτών, το ηλιόλουστο νησί του Χβάρ έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο όμορφα νησιά του κόσμου. 

Γνωστό και ως το Σαν Τροπέζ της Κροατίας, η πλούσια μεσογειακή βλάστηση, η εκπληκτική γοτθική αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα μεσαιωνικά πετρόχτιστα σοκάκια, οι γρανιτένιες σπηλιές και οι απαράμιλλης ομορφιάς ακτές, μας υπόσχονται μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες. 

Πλούσιο σε παράδοση και ιστορία, στο Χβάρ θα συναντήσουμε μια από της αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης που ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους το 384 π.Χ. 

Το φημισμένο κρασί από τους παραδοσιακούς αμπελώνες, οι ασημένιοι ελαιώνες, οι φυτείες λεβάντας και δεντρολίβανου και τα πανέμορφα πευκοδάση αποτελούν ένα μικρό δείγμα του φυσικού του πλούτου και εμπλουτίζουν τις γεύσεις της κουζίνας και τα χρώματα του ανθισμένου τοπίου. 

Φημισμένο για την νυχτερινή ζωή και τα μουσικά φεστιβάλ που φιλοξενεί, το Χβάρ αποτελεί ιδανικό προορισμό, για μια κατάδυση στην ιστορία, στην φύση και τη διασκέδαση.

Μαδέρα, Πορτογαλία

Μαδέρα Πορτογαλία

Το σχεδόν τροπικό νησί, με τις δαντελωτές ακτές που σμιλεύονται από τα κύματα του Ατλαντικού, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για εξερευνήσεις στο ιδιόμορφο και πολυδιάστατο τοπίο αυτού του πανέμορφου παραδείσου. 

Φημισμένο για τα μονοπάτια πεζοπορίας, από πλούσια σε βλάστηση βουνά, καταρράχτες, λίμνες και κοιλάδες και μέχρι το σεληνιακό τοπίο των ακτών, ανήκει στις “Πορφυρές νήσους” που βρίσκονται στα ανοιχτά των Πορτογαλικών και των Αφρικανικών ακτών. 

Καθώς διαθέτει δυο τεχνητές παραλίες και φυσικές πισίνες που θερμαίνονται από τα ζεστά ρεύματα του νησιού, το ήπιο κλίμα και οι σταθερές θερμοκρασίες, προσφέρουν την δυνατότητα για θαλάσσιες καταδύσεις και σπορ όλες τις εποχές του χρόνου. 

Η εντυπωσιακή αποικιοκρατική αρχιτεκτονική, οι γραφικοί οικισμοί, οι παραδοσιακές γεύσεις και το διάσημο κρασί της Μαδέρα είναι μερικοί ακόμα λόγοι που θα κάνουν το ταξίδι μας αξέχαστο!

epirusblog.gr
5 of 5
Τα 5 ωραιότερα νησιά της Ευρώπης και γιατί να τα επισκεφθείτε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3489155662242864751
item