3 λόγοι για να μην ασχοληθείς με τίποτα αυτό το ΣαββατοΚύριακο

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και για άλλη μια φορά σε πιάνει άγχος για όλες τις δραστηρίοτητες που θα πρέπει να χωρέσεις σε αυτές τις δύο μέρες, από το να επισκεφθείς εκείνο το μαγαζί που τόσο καιρό θες να πας με την παρέα σου, μέχρι να ξεκινήσεις μια καινούργια δραστηριότητα. 

Και όλα αυτά γιατί πιστεύεις πως αν κάνεις όλα όσα έχεις σκεφτεί το Σαββατοκύριακο, θα σε κάνουν να νιώσεις καλά. Ωστόσο , οι ειδικοί καταλήγουν ότι κάτι τέτοιο δεν σε ξεκουράζει στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά οφέλη από του να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

Γεμίζεις τις μπαταρίες σου

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας με τα απανωτά meetings και deadlines στη δουλειά σε έχουν εξαντλήσει και μία ή δύο μέρες ξεκούρασης επιτρέπουν στο σώμα σου να κάνει restart, ενισχύοντας τους μυς, τους ιστούς και τα κόκαλα, αλλά και την κυκλοφορία του αίματος, από την οποία κρέμεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Έρχεσαι αντιμέτωπος με όσα σε απασχολούν

Όταν βρίσκεσαι συνεχώς σε εγρήγορση και κατακλύζεσαι από πολλές δραστηριότητες, αποφεύγεις ουσιαστικά να αντιμετωπίσεις όσα σε προβληματίζουν καθώς έχεις σαν δικαιολογία την έλλειψη χρόνου. Αφιερώνοντας λοιπόν χρόνο στον εαυτό σου θα μπορέσεις να βρεις λύση στα προβλήματα που σε απασχολούν.

Αφιερώνεις χρόνο στους αγαπημένους σου

Κλείσε το κινητό, άδειασε το μυαλό σου και κάτσε μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κάθεστε μαζί σε ένα καναπέ και να παρακολουθείτε μια ταινία. Ακόμα και η σιωπή ειναι ένα τρόπος σύνδεσης.

epirusblog.gr
5 of 5
3 λόγοι για να μην ασχοληθείς με τίποτα αυτό το ΣαββατοΚύριακο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1429587231725940720
item