Γιάννενα: Κοινή Εκπαίδευση Ελλήνων Και Αλβανών Πυροσβεστών Στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Interreg Ελλάδας Αλβανίας 2014-2020’’ με τίτλο «Improved Forest FIRE PREParedness in Greece and Albania», με εταίρους τον Δήμο Berat, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από κοινού Ελλάδας- Αλβανίας αναφορικά με τις δασικές πυρκαγιές, τα τροχαία ατυχήματα και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το εν λόγω πρόγραμμα έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα από τις 28 Μαρτίου 2022 έως και την 1 Απριλίου 2022 στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και συμμετείχαν 20 Έλληνες πυροσβέστες και 25 Αλβανοί πυροσβέστες.


Στόχος του προγράμματος ήταν η προετοιμασία των δυο χωρών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με προμήθεια εξοπλισμού και διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων. 


Με την απόκτηση νέων πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού αλλά και της κοινής εκπαίδευσης Ελλήνων και Αλβανών πυροσβεστών βελτιώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα και των δύο Υπηρεσιών λίγο πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιωάννης Γρ. Πετρούτσος ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε την έμφαση που δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα στην συνεχή εκπαίδευση των στελεχών του διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη κατάρτιση τους. 


Το «παρών» έδωσαν επίσης στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.


Πηγή: epirus-tv-news.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κοινή Εκπαίδευση Ελλήνων Και Αλβανών Πυροσβεστών Στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1191091724459605685
item