Πρέβεζα: Ο Δήμος Πρέβεζας και η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής, τίμησαν τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων πατριωτών την Μ.Παρασκευή του 1944

Την μνήμη των 23 πατριωτών της Κρυοπηγής που την Μ. Παρασκευή του 1944 εκτελέστηκαν στο Αγρίνιο από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν σήμερα ανήμερα Μ. Παρασκευή φορείς, σύλλογοι, κόμματα, αιρετοί και πολίτες στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας και η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος και Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου, οι βουλευτές κ. κ.Στέργιος Γιαννάκης και  Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ματσίρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κ.Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου  κ.Γιώργος Σαριάνογλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ  Κρυοπηγής  κ.Γιάννης Τσούτσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας κ.Θεόδωρος Δράκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,  ο  νέος πρόεδρος της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  κ. Μάκης Κιάμος, εκπρόσωποι  στρατιωτικών  αρχών και σωμάτων ασφαλείας, απόστρατοι, εκπρόσωποι συλλόγων Κρυοπηγητών από την  Πρέβεζα και την Αθήνα  και άλλοι φορείς.

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  από τον ιερέα της Κοινότητας ενώ αμέσως μετά ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος απεύθυνε χαιρετισμό  εκφράζοντας την συγκίνησή του για την παρουσία του στη Μαρτυρική Κοινότητα  και  προαναγγέλοντας για το καλοκαίρι μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης, τιμής και επιβράβευσης όλων αυτών που συντέλεσαν στην επίτευξη της δικαιωματικής αναγνώρισης της Κρυοπηγής σε μαρτυρικό χωριό του Δήμου.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών από τον κ. Βαγγέλη  Σοπικιώτη  ενώ κεντρικός ομιλητής  ήταν ο (καταγόμενος από την Κρυοπηγή) δημοσιογράφος κ. Χρήστος Τσούτσης ο οποίος παρουσίασε το χρονικό της μαύρης Μ.Παρασκευής του 1944 όπου οι 23 πατριώτες εκτελέστηκαν μαζί με άλλους 97 πατριώτες,  μετά  από ένα μήνα παραμονής τους στις  φυλακές του Αγρινίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο   της  πλατείας της Μαρτυρικής Κοινότητας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Δήμος Πρέβεζας και η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής, τίμησαν τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων πατριωτών την Μ.Παρασκευή του 1944
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3794224832113093761
item