Γαλλικές εκλογές 2022: Μελανσόν και Πεκρές δεν θα κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους στον δεύτερο γύρο

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών της Κυριακής σήμερα στη Γαλλία.

Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν εμφανίζονται φαβορί για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο που θα γίνει στις 24 Απριλίου. 

Ως προς τους υπόλοιπους υποψήφιους τίθεται ήδη το ερώτημα αν θα προτείνουν στους ψηφοφόρους τους ποιον ή ποιαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, με την υποψήφια της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές να δηλώνει σήμερα πως δεν θα προτείνει αλλά θα δηλώσει τι θα ψηφίσει και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λιουκ Μελανσόν να δηλώνει πως δεν θα προτείνει γιατί δεν έχει νόημα, ούτε δικαίωμα να το πράξει.

Ο υποψήφιος για επανεκλογή Εμανουέλ Μακρόν ανέβασε και σήμερα τους τόνους έναντι της Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζοντας ρατσιστικό το πρόγραμμά της, με τη Λεπέν να τον κατηγορεί στη συνέχεια για υπέρμετρη επιθετικότητα.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές

Σε γενικές γραμμές οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Μακρόν να κινείται στον πρώτο γύρο περί το 26% και στον δεύτερο γύρο περί το 53% και τη Λεπέν περί το 22% και το 47% αντιστοίχως. Ωστόσο πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για «ρεύμα» των τελευταίων ημερών υπέρ της Λεπέν.

Μεγάλος άγνωστος, ενόψει του πρώτου γύρου, το ποσοστό της αποχής που ενδέχεται σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις να είναι μεγάλο προσεγγίζοντας ακόμα και το 30% και ασφαλές δεδομένο ότι η άκρα δεξιά αθροιστικά έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων.


epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλικές εκλογές 2022: Μελανσόν και Πεκρές δεν θα κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους στον δεύτερο γύρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4684306419440946518
item