Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Τρεις συλλήψεις για την αρπαγή της

Η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη τριών ατόμων για την υπόθεση αρπαγής της 15χρονης από το Περιστέρι.

Η νεαρή βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Παντελήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν με μία φίλη της 17 ετών, Ρομά και μετά τον εντοπισμό της μεταφέρθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου. 

Η κοπέλα εμφανιζόταν «αντιδραστική» ως προς τις αρχές τις πρώτες ώρες που την βρήκα, ωστόσο ήταν καλά στην υγεία της.  

Η 15χρονη Φωτεινή βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που «χτένιζαν» το κέντρο για ώρες. Λίγο αργότερα οδηγήθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο Παίδων.

Η ανακοίνωση της Aστυνομίας για την υπόθεση της αρπαγής της 15χρονης στο Περιστέρι:

Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης την 19-04-2022.

Πιο αναλυτικά, μεσημβρινές ώρες χθες, Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων ερευνών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ανευρέθη στο κέντρο της Αθήνας η ανήλικη για την οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 19-04-2022.

Η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αστυνομικοί βρήκαν το προφίλ που διατηρούσε στο Instagram 19χρονος φίλος της ανήλικης και στη συνέχεια εντόπισαν το νεαρό στο σπίτι του στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ο 19χρονος Ρομά γνώριζε εδώ και καιρό την 15χρονη κοπέλα που τελικά εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου ΠαντελεήμοναΣύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνδρομή του 19χρονου  ήταν καθοριστική, καθώς αποδείχτηκε ότι γνώριζε πού είναι το κορίτσι και με τη βοήθειά του εντοπίστηκε. 

Αρχικά επικοινώνησε ο ίδιος μαζί της και της ζήτησε να συναντηθούν. Έτσι έκλεισαν ραντεβού δίπλα από εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανήλικη πήγε στο ραντεβού την ώρα που είχε συμφωνήσει με τον 19χρονο και τότε είδε μπροστά της τόσο το νεαρό μαζί με τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμιζε πως η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι είχε «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν

Μάλιστα τόνισε πως η 15χρονη Φωτεινή τους γνώρισε πριν από μερικές εβδομάδες όταν την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν μάλιστα να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της

Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media ψαρεύοντας τα θύματα τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Τρεις συλλήψεις για την αρπαγή της
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4525409660814087518
item