Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια -Τι δηλώνει o γ.γ. Εμπορίου

Πολλές είναι οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας στην αγορά, μεγάλα και τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι τα πρόστιμα που έχει επιβάλει τους τελευταίους μήνες η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βεβαιωθεί 66 παραβάσεις το τελευταίο διάστημα από επιχειρήσεις που επιχείρησαν να αισχροκερδήσουν σε ορισμένα προϊόντα, ωστόσο εντοπίστηκαν από τους αρμόδιους ελεγκτές.

«Οι ανατιμήσεις στην αγορά μειώνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και δημιουργούν προβλήματα ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα. 

Οι ανατιμήσεις αυτές, προφανώς, οφείλονται στη διεθνή δυσμενή συγκυρία και στις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις της πανδημίας, της μετάβασης σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Αλλά είναι καθήκον της κυβέρνησης, του κράτους, και των ελεγκτικών μηχανισμών του να προστατεύσει τους καταναλωτές από πρόσθετες επιβαρύνσεις που οφείλονται σε αθέμιτες πρακτικές κακών επαγγελματιών» δήλωσε χαρακτηριστικά o Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

«Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και, πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και η ΔΙΜΕΑ διενεργούν διαρκώς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας και επιβάλλουν υψηλά πρόστιμα προκειμένου να αποτρέψουν αυτές τις συμπεριφορές και να προστατέψουν το εισόδημα του καταναλωτή στην πράξη», κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια -Τι δηλώνει o γ.γ. Εμπορίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8863519349653016425
item