Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 121 drones «φαντάσματα» στο Κίεβο - Το εξοπλιστικό πακέτο 800 εκατομμυρίων

Τα λεγόμενα drones «φαντάσματα» αποτελούν μέρος του νέου αμερικανικού εξοπλιστικού προγράμματος για την Ουκρανία.

Τα drones αναπτύχθηκαν ταχύτατα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ειδικά για το Κίεβο και έχουν ανάλογες δυνατότητες με τα οπλισμένα «Switchblade» drones, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο.

«Αναπτύχθηκαν ταχύτατα από την Πολεμική Αεροπορία ανταποκρινόμενη ειδικά στις ανάγκες της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι τουλάχιστον 121 drones του συγκεκριμένου τύπου (Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial Systems) θα σταλούν στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού πακέτου.

Τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Πιο συγκεκριμένα, βαρύ οπλισμό, πυροβόλα Howitzers, drones, οβίδες και πυρομαχικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση ελλιμενισμού σε αμερικανικά λιμάνια πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία.

O πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε σε διάγγελμά του επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οβίδων, πυρομαχικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), βαρέος πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που αναμεταδίδει και το Sky News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σχέδια για απαγόρευση ελλιμενισμού πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα αμερικανικά λιμάνια.

Αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια των δυτικών συμμάχων να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει φτάσει την 57η ημέρα.

Πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Λευκός Οίκος θα εκδώσει σύντομα μια προκήρυξη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, ήδη από τις αρχές Μαρτίου υπήρχαν αναφορές ότι μια τέτοια απαγόρευση ήταν υπό εξέταση από την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι το 2021 πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία πραγματοποίησαν 1.800 επισκέψεις σε λιμάνια των ΗΠΑ.


epirusblog.gr
5 of 5
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 121 drones «φαντάσματα» στο Κίεβο - Το εξοπλιστικό πακέτο 800 εκατομμυρίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6549332005746052320

Τα καλύτερα

item