10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις αμέσως μόλις ξανασμίξετε

Χρωστάς στον εαυτό σου να το πας σιγά-σιγά...

Η επανασύνδεση μετά από έναν χωρισμό είναι σαν να περπατάς σε ένα τεντωμένο σχοινί, στο οποίο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, ώστε να μην πέσεις στον βάλτο των παλιών λαθών σου κι οδηγηθείτε πάλι στο τέλμα που σας χώρισε.

Φυσικά, στη θεωρία είναι όλα πολύ ευκολότερα αλλά στην πράξη; Ποια είναι πράγματι που δεν πρέπει επουδενί να πεις την πρώτη φορά που κοιμάστε μαζί μετά τον χωρισμό σας;

1. «Ένας από τους λόγους που χωρίσαμε ήταν…»

Κόκκινο πανί αποτελεί μια συζήτηση για τους λόγους που σας οδήγησαν στην αρχική απόφαση να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους το πρώτο βράδυ που θα κοιμηθείτε μαζί μετά την επανασύνδεση. 

Αν ξεκινήσετε να αναλύετε τα ίδια και τα ίδια, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα ο τσακωμός. Τώρα προσπαθείτε να κάνετε μια νέα αρχή, σε τι ακριβώς λοιπόν θα ωφελήσει να ξανασυζητήσετε όσα θεωρητικά έχετε ήδη λύσει;

2. «Σ’ αγαπώ»

Άλλο κόκκινο πανί κι αυτό. Στην επανασύνδεση προσπαθούμε να πάμε τα πράγματα από την αρχή σιγά-σιγά, να πάρουμε τα βήματα γνωριμίας και τα στάδια του φλερτ από την αρχή. 

Αν κάποιος ξεστομίσει το «σ’ αγαπώ» από το πρώτο βράδυ, θα δημιουργηθεί μια αίσθηση σαν να τρέχει σε αγώνα ταχύτητας και να πρέπει οπωσδήποτε να προλάβει κάτι δημιουργώντας κλίμα πίεσης κι άγχους. 

Μπορεί το ταίρι να μην είναι έτοιμο να ξανά ακούσει ότι το αγαπάς ή να σου πει ότι σ’ αγαπάει. Άσε τον χρόνο να μιλήσει μόνος του.

3. «Ξέρεις, εγώ για σένα νιώθω πολλά»

Παρεμφερές με το παραπάνω είναι κι αυτό ένα θέμα που καλό θα ήταν κανείς να αποφύγει να συζητήσει το βράδυ της επανασύνδεσης. 

Ας μη μετατραπεί η συζήτηση σε μελό εξομολογήσεις. Άστο να πάει το παλιάμπελο, τα ‘χετε πει χιλιάδες φορές και σίγουρα για να είστε εκείνη τη στιγμή μαζί, υπάρχουν τα συναισθήματα. Αλλιώς δε θα υπήρχε καν επανασύνδεση.

4. «Όσο ήμασταν χώρια, εγώ…»

Αυτό το θέμα συζήτησης δεν είναι απλώς κόκκινο πανί∙ πυρκαγιά ολόκληρη είναι. Θα χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα αμέσως και σίγουρα αυτό που θα νιώσεις στην καρδούλα σου -είτε ακούσεις αυτή τη φράση είτε την ξεστομίσεις-, δε θα είναι πεταλούδες. 

Πώς να στο πω; Όλοι θέλουμε -κι έχουμε στο μυαλό μας ότι ισχύει- το έτερον ήμισυ να μείνει πιστό σε εμάς ακόμα κι όταν περνάμε ένα διάστημα χωριστά. 

Αν έρθει και μας επιβεβαιώσει ότι αυτό δε συνέβη -ή το επιβεβαιώσουμε εμείς- θα χαλάσει η μαγεία της επανασύνδεσης.

5. «Εγώ το κάνω καλύτερα;»

Να τη κι η καμπάνα αν ήδη ξέρει ο ένας από τους δύο τι είχε ο άλλος όσο ήταν χωριστά. Μπαίνει η σπίθα της σύγκρισης αν ξέρεις ή σου δηλώνει ρητά ο άλλος τι έκανε όσο δεν ήσασταν μαζί. 

Μπαίνεις -ή μπαίνει- στο τριπάκι να συγκρίνει τον εαυτό του με το άλλο άτομο που είχες επιλέξει τότε κι όσο περισσότερο το κάνεις τόσο περισσότερο θα ζηλεύεις οτιδήποτε το αφορά ακόμα κι αν δεν υπάρχει λόγος.

6. «Μου δείχνεις φωτογραφίες και μηνύματα;»

Έλεγχος από το πρώτο βράδυ και περιμένεις να πάνε καλά τα πράγματα; Αδιανόητο. Η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση κάθε σχέσης που θα οδηγήσει τα άτομα που την απαρτίζουν σε μια ισότιμη κι υγιή σχέση. 

Αν αυτή δεν υπάρχει και δε νιώθεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς από την αρχή το άτομο που έχεις απέναντί σου, τότε μάλλον άδικα μπήκες στη διαδικασία της επαναπροσπάθειας, αφού ό,τι κι αν κάνει, εσύ θα το βλέπεις με καχυποψία.

7. «Παλιά ήταν αλλιώς»

Αν ξεκινήσουμε τις συγκρίσεις με τη σχέση που είχαμε πριν τον χωρισμό, καήκαμε! Δεν ήσασταν τα ίδια άτομα που είστε τώρα κι αυτό το γνωρίζετε καλά κι οι δύο. 

Κάθε μέρα τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον κι οι καταστάσεις που ζούμε, μας αλλάζουν. 

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να συγκρίνουμε το πώς συμπεριφερόμασταν και νιώθαμε τότε και πώς θα είμαστε τώρα. Εξάλλου, αυτή τη φορά είστε αποφασισμένοι να τα κάνετε όλα σωστά.

8. «Μου έλειψες»

Απολύτως φυσιολογικό να το νιώθεις κι ακόμη πιο λογικό να θέλεις να το μοιραστείς με τον άνθρωπο σου, αλλά είναι έτοιμος να το ακούσει; Τέτοιες εκφράσεις είναι περισσότερο συναισθηματικές κι ίσως δεν ταιριάζουν στο πρώτο σας βράδυ. 

Θα σου πω ότι σίγουρα του έλειψες κι εσύ αλλά θα προτιμήσει να στο δείξει παρά να στο πει για να μπορέσετε να έχετε τον χρόνο που χρειάζεστε ώστε να νιώσετε ξανά άνετα ο ένας με τον άλλον.

9. «Σε ντρέπομαι»

Πες αυτό και θα είναι σαν να διέλυσες τα πάντα μέσα του. Δεν είναι ένας άνθρωπος που γνώρισες τώρα. 

Τον ξέρεις και σε ξέρει καλά, λέγοντάς του ότι δε νιώθεις πλέον την οικειότητα που ένιωθες του δείχνεις ότι έχει χαθεί μεταξύ σας εκείνο το δέσιμο που συνηθίζατε να έχετε. 

Φυσικά, δεν είναι κάτι αφύσικο -ειδικά αν μείνατε καιρό χώρια- αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που καίγεται να ακούσει το πρώτο σας βράδυ.

10. «Πώς βλέπεις τη σχέση μας;»

Είναι ερώτηση παγίδα, αν και φαινομενικά φαίνεται αθώα. Ακόμη δεν την ξεκινήσατε καλά-καλά τη σχέση, δεν μπορείς να ρωτάς τι σκοπούς έχει για το μέλλον. 

Ο άνθρωπος όσα συναισθήματα και να ‘χει για σένα, θα τρομάξει αν του ζητήσεις ευθέως να σου πει τι ακριβώς θέλει από σένα -ειδικά αν ρωτήσεις στην αρχή που ακόμη ψάχνετε να βρείτε ισορροπίες. 

Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στον άνθρωπό μας να νιώσει ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να εκφραστεί.

Καλώς ή κακώς, μια επανασύνδεση έχει τις δυσκολίες της. Το πρώτο σας βράδυ μετά τον χωρισμό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή της νέας σας προσπάθειας. 

Χρωστάς στον εαυτό σου να το πας σιγά-σιγά για να δώσεις χρόνο να νιώσεις ότι γνωρίζεις τον έρωτά σου από την αρχή.


epirusblog.gr
5 of 5
10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις αμέσως μόλις ξανασμίξετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 451551106686937463
item