Μαρίζα Ρίζου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα κριτή του «X Factor»

Μαρίζα Ρίζου: Με μπρίο και χιούμορ στην κριτική επιτροπή του «X Factor» - Η πορεία της εξαιρετικής ερμηνεύτριας.

Η μουσική της Μαρίζας Ρίζου δεν κατατάσσεται εύκολα σε ένα είδος. Είναι φωτεινή και αισιόδοξη με ρετρό και μεσογειακά στοιχεία, αλλά κάποιες φορές έχει και μια εσωστρέφεια.

Η ταλαντούχα και πληθωρική τραγουδοποιός κινείται στον δικό της μουσικό «πλανήτη» και στο « Χ-Factor» του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10, ψάχνει ως κριτής ανάμεσα στους υποψηφίους «μικρούς πλανήτες με ενδιαφέρον», όπως έχει δηλώσει.

Η πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πορεία της Μαρίζας Ρίζου ξεκίνησε το 2007, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ.

Καθοριστικές για να τη γνωρίσει το κοινό ήταν οι θεατράλε εμφανίσεις της στον «Σταυρό του Νότου» και η διασκευή στο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, «Η μπόσα νόβα του Ησαΐα». Το 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της, με τίτλο «Γλυκό Πρωί», από τον οποίο το τραγούδι της «Μια άλλη ευτυχία» κατέκτησε το ραδιοφωνικό airplay.


Το 2016, από τον δεύτερο προσωπικό δίσκο της, με τίτλο «Μεγάλη γιορτή», ξεχώρισαν τα «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», «Πες μου» και «Ζητάτε να σας πω», μια διασκευή στο κλασικό τραγούδι του Αττίκ που πάντα καθηλώνει το κοινό στα live. 

Ακολούθησε τα άλμπουμ «Πόσο βλάκας», με highlight το viral τραγούδι «Κάποιος να με σύρει» των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη. 

Την περίοδο 2020-2021 κυκλοφόρησαν τα singles «Το καλοκαίρι», «Πάμε πιο πέρα», «Μαζί σου στο φως» και «Είναι που δεν μπορώ», τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. 

Με τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις και τον έντονο ρυθμό τους, τα τραγούδια της Μαρίζας Ρίζου δεν παύουν να μας εκπλήσσουν και να μας ξεσηκώνουν σε συνδυασμό με τη μαγική φωνή και τη θυελλώδη σκηνική παρουσία της.

Η μουσική για το θέατρο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα της. Έχει επενδύσει μουσικά τη «Μαντάμ Σουσού» με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, το «Μάμα Ρόζα» με τη Βίκυ Σταυρόπουλου και τη «Μηχανή του Τούρινγκ» με τον Ορφέα Αυγουστίδη. 

Το καλοκαίρι θα υπογράψει τη μουσική για την πολυαναμενόμενη επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Στην κριτική επιτροπή του «X Factor» του MEGA, η Μαρίζα Ρίζου θα βρεθεί με την πιο cool διάθεση με τους Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα, Στέλιο Ρόκκο, όπως αποδεικνύουν και τα πρώτα στιγμιότυπα στα τρέιλερ. 

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση και λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε 4 άνθρωποι με διαφορετικά γούστα και κόσμους, που βρισκόμαστε και πρέπει να συνυπάρξουμε. 

Είναι δύσκολο και ενδιαφέρον και νομίζω ότι είναι ωραία αυτή η περίπτωση, έκανα καλά που είπα το “ναι”».



epirusblog.gr
5 of 5
Μαρίζα Ρίζου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα κριτή του «X Factor»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 823749406168593451
item