ΔΕΟΣ: Η φωτογραφία που εξηγεί γιατί η Ελλάδα αγόρασε τα Rafale, και θα συνεχίζει να τα αγοράζει…

Η Ελλάδα τιμά τους Συμμάχους της. Και Σύμμαχοι είναι οι φίλοι που σου στέκονται στα δύσκολα, και σε βοηθούν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. 

Το “μετά” καλό είναι, αλλά είναι αργά. Και μια χώρα, που πάντα στέκεται ιστορικά στα δύσκολα στην Ελλάδα, είναι η Γαλλία.

Η Γαλλία είναι αυτή, που παρέδωσε μέσα σε 12 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης, 6 υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale F3R σε ελληνικά χέρια. Έτσι η χώρα μας, έχει αυτή τη στιγμή το απόλυτο Game Changer πάνω από το Αιγαίο. 

Ας είναι καλά η αγαπητή στη χώρα μας Florence Parli που φρόντισε να μας δώσει 12 από τα μαχητικά που υπηρετούν στην AdlAeLE. 

Αλλιώς, για να παραλάβουμε στις αρχές του 2022, 6 μαχητικά, θα έπρεπε να είχαμε κάνει την παραγγελία από την εποχή του “θα το ρισκάρουμε”.

Τι μας έπιασε τώρα πρωινιάτικα και τα γράφουμε αυτά; Μια φωτογραφία που δημοσίευσε το Marine Nationale, με την απονήωση ενός μαχητικού Rafale M F3R από το Charles De Gaulle. 

Τι το “φοβερό” έχει αυτή η φωτογραφία; Λοιπόν, καθώς μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, θα προτείναμε στην Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, δηλαδή τον ΥΕΘΑ, τον ΑΓΕΕΘΑ, τον ΑΓΕΑ, όταν ξαναερωτηθούν “γιατί αγοράσατε άλλα 6 Rafale” να καταθέσουν στα πρακτικά της Βουλής αυτή την φωτογραφία. Τι το ιδιαίτερο έχει;

Έχει ένα Rafale, οπλισμένο με 2 Meteor, και 4 MICA (μάλλον 2 IR και 2 EM). Ταυτόχρονα φέρει και 3, ναι, 3 ή τρεις ολογράφως, δεξαμενές καυσίμου. Αφήνουμε στη φαντασία των αναγνωστών μας, πόσο μακριά μπορεί να πετάξει το Rafale με αυτή τη διαμόρφωση. 

Το που μπορεί να φτάσει, τον τομέα που μπορεί να καλύψει με το πανίσχυρο AESA του, αλλά και τις εμπλοκές που μπορεί να κάνει με τους 6 πυραύλους και το πυροβόλο. Ονειρική φαντασία στους δυτικά του Αιγαίου, εφιαλτική φαντασία στους ανατολική.

Καταλάβαμε όλοι τώρα γιατί αγοράσαμε Rafale; Και γιατί ξανααγοράσαμε Rafale; Και γιατί, σίγουρα θα αγοράσουμε περισσότερα Rafale;

epirusblog.gr
5 of 5
ΔΕΟΣ: Η φωτογραφία που εξηγεί γιατί η Ελλάδα αγόρασε τα Rafale, και θα συνεχίζει να τα αγοράζει…
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3020006983720509371
item