Γιάννενα: Στο Mega Εμβολιαστικό οι εμβολιασμοί με Pfizer

Μετά τη μείωση της πίεσης λόγω της σταδιακής αποκλιμάκωσης των νοσηλειών ασθενών, τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων αναμένεται να πάρουν και άλλη μία μεγάλη ανάσα το αμέσως επόμενο διάστημα, με το κλείσιμο σε εμβολιαστικές γραμμές.

Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και έπειτα, οι εμβολιαστικές γραμμές στο ΠΓΝΙ και το νοσοκομείο Χατζηκώστα με το εμβόλιο της Pfizer, σταματούν να λειτουργούν και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα θα γίνονται αποκλειστικά στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Αντίθετα, οι εμβολιασμοί με τα σκευάσματα της J&J και της Novavax, θα συνεχίζουν να γίνονται αντίστοιχα, στα δύο νοσοκομεία.

Με τον τρόπο αυτό, τουλάχιστον σε προσωρινό επίπεδο, αντιμετωπίζεται και το σκέλος της αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην ΠΕΔΥ, που παραχωρήθηκε προς χρήση για διάστημα ενός έτους, από τον ΕΟΔΥ στην 6η ΥΠΕ και η ανακατασκευή του και μετατροπή σε Εμβολιαστικό Κέντρο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της περιφέρειας Ηπείρου.

Μετά τον πρώτο χρόνο

Το κρίσιμο ζητούμενο όμως, είναι τι θα γίνει μετά τη λήξη της πανδημίας και όταν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, που παρέπεμψε στις συζητήσεις που ήδη εξελίσσονται σχετικά με τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας κα την αναθεώρηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διαβούλευση για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία και την αναθεώρηση του χάρτη υγείας, καθώς έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες και οι ανάγκες, επομένως χρειάζεται εκ νέου αξιολόγηση. 

Πιστεύω πάντως, ότι το κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ που είναι σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης και έχει πολλές κτιριακές προδιαγραφές, όπως αποδείχθηκε άλλωστε, μπορεί να αξιοποιηθεί σε αυτό το νέο πλαίσιο, όμως σίγουρα η ακριβής χρήση του θα προκύψει μέσα από συζητήσεις με την τοπική κοινωνία και στο πλαίσιο της διαβούλευσης με το υπ. Υγείας», κατέληξε η κα Κεφάλα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Mega Εμβολιαστικό οι εμβολιασμοί με Pfizer
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3076245747017199306
item