Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια

Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, στα οποία αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδικεύουν αυτή την ώρα, με ανακοινώσεις που κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν ζούμε σε γυάλα, συναισθανόμαστε την ανάγκη για στήριξη», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκινώντας την εξειδίκευση των μέτρων. 

«Ζούμε σε μια ιστροική περίδοο, με υψηλές αβεβαιότητες, πρωτοφανείς προκλήσεις. Η Ευρώπη βιώνει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βαθιά κρίση για πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες. Έναν πόλεμο με απώλειες ανθρώπινων ζωών και νέα μεταναστευτικά κύματα που επιφέρει σοβαρή διαταραχή στην οικονομία», ανέφερε. 

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κρίση διογκώνει τις τιμές στην ενέργεια και στα βασικά είδη στην καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύει τον πληθωρισμό, ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα, κλωνίζει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια.


ΔΕΙΤΕ LIVE:


Οι ενισχύσεις κινούνται στους εξής άξονες:

-Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

-Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά.

-Την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος.

-Τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα με ενίσχυση 22 λεπτά το λίτρο.

-Ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου», παρέμβαση ύψους 640 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «ενισχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας έκτακτη ενίσχυση 1,4 εκατ. νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας». Η ενίσχυση θα καταβληθεί πριν το Πάσχα.

Πιο αναλυτικά:

- Χορηγείται 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο στους δικαιούχους Μαρτίου. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000

- Χορηγείται ενίσχυση σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
- Χορηγείται ενίσχυση 200 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
- Ενίσχυση 200 ευρώ σε 167 δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ
- Χορηγείται διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 254.000 δικαιούχους.

Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής των επιστρεπτέων επιστροφών από 60 σε 90 άτοκες δόσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2067615446373230220
item