IRIS-T Missile: Ο Ελληνικός πύραυλος με την συμμετοχή σε διεθνή κοινοπραξία 6 ευρωπαϊκών χωρών

Επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Intracom Defense και Diehl Defense στην οικογένεια πυραυλικών συστημάτων IRIS-T. Σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από μια διεθνή κοινοπραξία έξι (6) ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία).

ΗIntracom Defense επεκτείνει τη συνεργασία της με τη γερμανική Diehl Defense με λήψη νέων παραγγελιών, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη συνέχιση της παραγωγής εξαρτημάτων ηλεκτρονικών πυραύλων για την οικογένεια IRIS-T συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων αέρος & επιφανείας.

Ο πύραυλος IRIS-T, ο οποίος θεωρείται ως το πιο σύγχρονο κατευθυνόμενο υπέρυθρο σύστημα πυραύλων αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας παγκοσμίως, σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από μια διεθνή κοινοπραξία έξι (6) ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία). 

Το πρόγραμμα είναι μια επιτυχημένη βιομηχανική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει ως ισότιμος εταίρος από την αρχική φάση του σχεδιασμού.

Η συμμετοχή της INTRACOM Defense Electronics, χρονολογείται από το 1998, όταν η εταιρεία ανέλαβε και ολοκλήρωσε επιτυχώς τη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή αερομεταφερόμενων ηλεκτρονικών μονάδων του IRIS-T, δηλαδή του Τμήματος τροφοδοσίας, του τμήματος τηλεμετρίας και του εξοπλισμού δοκιμών πεδίου. 

Για το πρόγραμμα αυτό, η INTRACOM Defense Electronics έχει ολοκληρώσει με επιτυχία συμβάσεις ύψους περίπου € 70 εκ., που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της πυραυλικής ηλεκτρονικής.

Η Intracom Defense (IDE) σε δελτίο τύπου αναφέρει, ότι «επεκτείνει τη συνεργασία της με τη γερμανική Diehl Defense με τη λήψη νέων παραγγελιών, για τη συνέχιση της παραγωγής κρίσιμων εξαρτημάτων ηλεκτρονικών πυραύλων και τον σχεδιασμό και την κατασκευή εξοπλισμού υποστήριξης εδάφους για το IRIS –Τα, οικογένεια συστημάτων πυραύλων αέρος και επιφανείας εκτόξευσης».

Τα καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα αερομεταφερόμενων και πυραύλων της IDE, λειτουργούν αξιόπιστα σε απαιτητικά περιβάλλοντα και βασίζονται σε βασικούς παράγοντες όπως:

Η παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των στρατιωτικών ασύρματων συστημάτων υψηλής ταχύτητας δεδομένων, που χαρακτηρίζεται από στιβαρότητα συνδέσμου επικοινωνίας, ασφάλεια και υψηλό βαθμό προστασίας από παρεμβολές.

Εξειδικευμένα, εσωτερικά ηλεκτρονικά υψηλής ταχύτητας και προηγμένες μηχανικές δυνατότητες σχεδιασμού, που επιτρέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών με πολύ απαιτητικές απαιτήσεις χαμηλού μεγέθους, βάρους, ισχύος και κόστους (SWaP-C).


Επιπλέον, η IDE ολοκλήρωσε πρόσφατα όλες τις δοκιμές πιστοποίησης του επανασχεδιασμένου εξοπλισμού δοκιμών πεδίου (FTE), εξαλείφοντας όλα τα ζητήματα απαρχαιότητας. Αυτή η νέα σχεδίαση FTE προσφέρει μια βελτιωμένη λύση κόστους (ένα νέο κιτ ηλεκτρονικών) με βελτιωμένη αξιοπιστία.

«Αυτή η συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με την Diehl Defense στην οικογένεια πυραυλικών συστημάτων IRIS-T, επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα και το προηγμένο τεχνολογικό επίπεδο της IDE σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά επίσης αναγνωρίζει την πολύτιμη τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία μας τους βιομηχανικούς εταίρους και πελάτες μας, καθώς και προς τις διεθνείς και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της IDE.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) είναι μια ιδιαίτερα αναγνωρισμένη Εταιρεία Αμυντικών Συστημάτων στην Ελλάδα, με εξαιρετικό ρεκόρ συμμετοχής σε εγχώρια προγράμματα και εξαγωγές σε διεθνείς πελάτες με γνώμονα την ποιότητα.


Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες προηγμένης τεχνολογίας για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς της Πυραυλικής Ηλεκτρονικής, των Τακτικών IP Επικοινωνιών, των Συστημάτων C4I, της Επιτήρησης, των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας και των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων. 

Η Εταιρεία διατηρεί τη διεθνή της αναγνώριση, μέσω της μακροχρόνιας συμμετοχής της σε ευρωπαϊκά και Νατοϊκά προγράμματα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. 

Αξιοποιώντας προηγμένες παραγωγικές δυνατότητες και τεχνογνωσία διαχείρισης έργων μεγάλης κλίμακας, η IDE αποτελεί βασικό παράγοντα στον τομέα υψηλής τεχνολογίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.


epirusblog.gr
5 of 5
IRIS-T Missile: Ο Ελληνικός πύραυλος με την συμμετοχή σε διεθνή κοινοπραξία 6 ευρωπαϊκών χωρών
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5868503837658033264
item