Οι απογειώσεις του πολυεθνικού Ηνίοχου από την Ανδραβίδα με την κάμερα της Hellas Journal [videos]

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2022» διεξάγεται στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών.

Σε αυτήν, συμμετέχουν, εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, με προσωπικό και μέσα:

  • Η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» από το οποίο θα επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη Rafale και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.
  • Οι ΗΠΑ με μαχητικά αεροσκάφη F-15 και με μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
  • Το Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη F-16, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW) G-550 και αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
  • Η Ιταλία με μαχητικά αεροσκάφη «Tornado».
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW139.
  • Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.

Επίσης, στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Η άσκηση «Ηνίοχος 2022» είναι τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων, που αφορά στη διεξαγωγή διακλαδικών και αεροπορικών επιχειρήσεων και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν, στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό περιβάλλον καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρατηρούνται κατά την διάρκεια πραγματικών επιχειρήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι απογειώσεις του πολυεθνικού Ηνίοχου από την Ανδραβίδα με την κάμερα της Hellas Journal [videos]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 628607255422374274

Τα καλύτερα

item