Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός: «H Ελλάδα συνεχίζει να προμηθεύεται όπλα»

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, και η προμήθεια νέου αμυντικού υλικού, συνεχίζει να ενοχλεί την Τουρκία και τα εκεί φιλοκυβερνητικά ενημερωτικά μέσα. 

Ρεπορτάζ του δικτύου Haber Global, αναφέρεται στην προμήθεια αεροσκαφών Rafale από την Γαλλία και στην πρόσφατη συμφωνία για την προμήθεια ισχυρών πυραύλων που θα φέρουν οι νέες τρεις φρεγάτες Belharra.


«Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έδωσε βαρύτητα στις στρατιωτικές δαπάνες της και επιτάχυνε εκείνο τον τομέα. 

Η Ελλάδα που πριν από μικρό διάστημα προμηθεύτηκε πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, συνεχίζει να προμηθεύεται όπλα» σχολιάζει η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, συνεχίζοντας: «Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε δύο συμφωνίες για έξι διαφορετικούς πυραύλους με την ευρωπαϊκή εταιρεία ΜBDA

Η πρώτη από τις συμφωνίες περιλαμβάνει οπλικά συστήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις τρεις φρεγάτες που έχουν παραγγελθεί για τον ελληνικό στόλο».

Στο ρεπορτάζ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις δυνατότητες των όπλων που θα φέρουν οι τρεις νέες φρεγάτες, όπως οι πύραυλοι Aster και οι πύραυλοι Exocet MM40 B3C της MBDA, πυροβόλο 76 χιλιοστών, τορπίλες MU 90 και αντίμετρα CANTO της Naval Group καθώς και πυραυλικό σύστημα RAM.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός: «H Ελλάδα συνεχίζει να προμηθεύεται όπλα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3210786703886584635
item