Ρωσία: Απειλεί να κόψει το φυσικο αέριο στην Ευρώπη μετά την άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια

Ρώσος βουλευτής αναφέρθηκε στην άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι αυτό θα σημάνει διακοπή της παροχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, ο Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε πως η άρνηση της ομάδας των επτά βιομηχανοποιημένων χωρών να καταβάλουν τις πληρωμές τους για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια, μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής του.

Οι υπουργοί Ενέργειας των G7 ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (28/3) από τη Γερμανία ότι απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη χώρα του για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Ο Αμπράμοφ είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

G7 σε Πούτιν: «Δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια για φυσικό αέριο»

Υπενθυμίζεται ότι, οι επτά χώρες που αποτελούν τα μέλη της G7, αποφάσισαν να απορρίψουν το αίτημα της Ρωσίας να πληρώνονται εφεξής μόνον σε ρούβλια οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόφασή του για τις «μη φιλικές χώρες», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα τα κράτη που της έχουν επιβάλει κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε μάλιστα εντολή στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να επεξεργαστεί τη διαδικασία ώστε οι αγοραστές να προμηθεύονται ρούβλια σε μια προφανή κίνηση να στηρίξει το εθνικό νόμισμα της χώρας του, που έχει καταρρεύσει έναντι άλλων νομισμάτων.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός ενέργειας και αντικαγκελάριος της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι «όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μονομερές και θα συνιστούσε σαφή παραβίαση των υφιστάμενων συμβολαίων».

Ο Χάμπεκ τόνισε ότι «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του (Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν».


epirusblog.gr
5 of 5
Ρωσία: Απειλεί να κόψει το φυσικο αέριο στην Ευρώπη μετά την άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3837332473858132590
item