Γυναίκα Γιορτή: Το ΙΙδιαίτερο Βίντεο Της Finos Film Για Τη Μέρα Της Γυναίκας

Γυναίκα γιορτή: Η Finos Film ετοίμασε ένα μοναδικό βίντεο ειδικά για την σημερινή γιορτή της γυναίκας τιμώντας μερικές από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς.

Η Finos Film γιορτάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο την γιορτή της γυναίκας. Με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας, η Finos Film ανέβασε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο εύχεται σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά. Λόγω της ημέρας βεβαίως βεβαίως.

«Γυναίκα. Έξυπνη, καπάτσα. Η άγνωστος στρατιώτης του καθήκοντος. Πλάθει την τύχη μόνη της, με φαντασία και ευαίσθητη καρδιά». Κάπως έτσι είναι οι γυναίκες της Finos Film, που απολαύσαμε στις αξέχαστες ταινίες της.

Πώς ξεκίνησε η Finos Films
Στα τέλη Μαρτίου του 1943, λίγο πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια κατοχής από τους Γερμανούς, μια νέα εταιρία παραγωγής, η Φίνος Φιλμ, κάνει ένα ηχηρό «μπαμ», παρουσιάζοντας μόλις τη δεύτερη ομιλούσα ελληνική ταινία, της οποίας ο ήχος είναι επεξεργασμένος στην Ελλάδα. 

Ανέλπιστα εντελώς, το ελληνικό κοινό καλωσόρισε μια άψογη τεχνικά ελληνική ταινία για τα δεδομένα της εποχής. «Η Φωνή της Καρδιάς» σήμανε την αφετηρία μίας παραμυθένιας ιστορίας.

Γιατί, όπως τα παραμύθια περνάνε από γενιά σε γενιά και γίνονται μέρος μιας μαζικής κουλτούρας, στεριώνουν στο συλλογικό υποσυνείδητο και τα ακούμε πάντα με την προσήλωση που είχαμε την πρώτη φορά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες της Φίνος Φιλμ. 

Ταινίες που αποτελούν ένα σπουδαίο και ζωντανό κομμάτι του νεοελληνικού πολιτισμού μας, και τις απολαμβάνουμε με την ίδια χαρά σαν να είναι η πρώτη φορά.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, ο Φίνος πήρε θάρρος και έβαλε πλώρη για τη δεύτερη ταινία «Η Βίλλα με τα Νούφαρα», με σκηνοθέτη πάλι τον Δημήτρη Ιωαννόπουλο. 

Μέχρι την προβολή της, όμως, στους κινηματογράφους, τον Μάρτιο του 1945, είχαν μεσολαβήσει η σύλληψη του Φίνου και του πατέρα του από τους Γερμανούς, η εκτέλεση του πατέρα του, η απελευθέρωση και τα αιματηρά Δεκεμβριανά του 1944 στην Αθήνα. 

Γεγονότα, που καθυστέρησαν σημαντικά την ολοκλήρωση της ταινίας.


Το 1946 είναι η χρονιά που ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο σκηνοθέτης που είχε καταπλήξει με την ταινία «Χειροκροτήματα» δύο χρόνια πριν, αρχίζει να συνεργάζεται με τον Φίνο. 

Γυρίζουν μαζί την ταινία «Πρόσωπα Λησμονημένα», ενώ την ίδια χρονιά προβάλλεται και η πρώτη κωμωδία της Φίνος Φιλμ με τίτλο «Παπούτσι από τον Τόπο σου» (1946). 

Ο Αλέκος Σακελλάριος, γνωστός και καταξιωμένος σεναριογράφος, πήγε ένα σενάριο στον Φίνο, ο οποίος τον έχρισε και σκηνοθέτη πιστεύοντας στις ικανότητές του. Και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο του

epirusblog.gr
5 of 5
Γυναίκα Γιορτή: Το ΙΙδιαίτερο Βίντεο Της Finos Film Για Τη Μέρα Της Γυναίκας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2354578970598913048
item