Άρτα: Συντονιστής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ η ΔΔΕ Άρτας

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Άρτας βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, διάρκειας δύο ετών, με θέμα «OUT OF SCHOOL LEARNING AREAS FOR GIFTED STUDENTS - LIVING MUSEUMS», έχοντας τον ρόλο του συντονιστή.

Οι εταίροι του έργου είναι: AYDIN IL MILLI EGITIM MUDURLUGU από την Τουρκία, ASOCIACION MALAGUENA DE EDUCACION Y FORMACION EUROPEA (A.M.E.F.E.) από την Ισπανία και CNIPA PUGLIA από την Ιταλία. 

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα (η πρώτη TPM έγινε στην Άρτα 8-9/11/2021) στο Αϊδίνιο της Τουρκίας από 27-2-2022 έως και 4-3-2022. 

Οι δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αϊδινίου και σκοπό είχαν να εφαρμοστούν για τη μουσειακή εκπαίδευση των μαθητών μας.

Οι στόχοι του έργου είναι οι εξής:

- να βοηθήσουν τους χαρισματικούς μαθητές να αξιοποιήσουν τη γνώση και εκτός των σχολικών χώρων,

- να βελτιωθεί ο πολιτιστικός διακρατικός διάλογος,

- να δημιουργήσει έναν χώρο κοινωνικοποίησης χαρισματικών μαθητών,

- να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία των χώρων εκτός του σχολείου, όπως τα μουσεία, ως τόποι πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του έργου είναι τα εξής:

- να αποδοθεί σημασία σε ιδέες για δραστηριότητες εντός σχολείου,

- οι μαθητές να αποκτήσουν πρόσβαση και να μπορούν να κάνουν ενημερωμένες επιλογές για ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων από διαφορετικές πολιτισμικές πηγές,

- να αξιοποιούν δημιουργικά τον μουσειακό πλούτο για να αποκτήσουν ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Η καινοτομία του έργου έγκειται στη δημιουργία συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε σχέση με τον μουσειακό πλούτο, αναφορικά με τα ιστορικά εκθέματά τους. 

Ο οδηγός και τα μαθήματα, που θα προετοιμάσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, θα καταστήσουν τα αποτελέσματα αυτού του έργου ιδιαίτερα σημαντικά και ωφέλιμα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συντονιστής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ η ΔΔΕ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4071539876832975111
item