Πρέβεζα: Όχι στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής - Εκδήλωση στην Πρέβεζα την προσεχή Κυριακή

Οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας» και ο Σύλλογος «Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση» μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας συνδιοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο μπροστά από τα Δικαστήρια στην παραλία της Πρέβεζας την Κυριακή στις 27 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι με θέμα: «Όχι στη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα».

Ομιλητές θα είναι:

Ο Γιάννης Πανούσης (Ομότιμος καθηγητής πρώην πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος: Περιφερειακό Εκπαιδευτικό δίκτυο» και

Ο Πρεβεζάνος Βαγγέλης Αυδίκος Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και η Πρέβεζα: Ένας δεσμός με προοπτικές».

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν για να εκθέσουν δημόσια τις απόψεις τους, να πάρουν θέση και να δεσμευθούν: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Πρέβεζας και Άρτας, οι κ.κ. βουλευτές Πρέβεζας και Άρτας, οι κ.κ. Δήμαρχοι των Νομών Πρέβεζας και Άρτας και οι κ.κ. επικεφαλής των δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων των Νομών Πρέβεζας και Άρτας.

Επίσης, θα προσκληθούν φορείς, σύλλογοι και πολίτες των δύο Νομών, για ένα θέμα το οποίο αφορά πρωτίστως το Ν. Πρέβεζας, αλλά και σε δεύτερο χρόνο θα απασχολήσει και το Ν. Άρτας.

Τέλος, σκοπός της εκδήλωσης (αλλά και μελλοντικών κινητοποιήσεων) είναι να αποτρέψει την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία μεταφέρεται το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, ενώ την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, συνεχίζεται ο αγώνας για την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα, καθώς και η διεκδίκηση για ίδρυση και νέου πανεπιστημιακού τμήματος και η ανέγερση φοιτητικής εστίας και φοιτητικής λέσχης στην πόλη της Πρέβεζας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Όχι στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής - Εκδήλωση στην Πρέβεζα την προσεχή Κυριακή
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2231003088768119221
item