Χαραμάδα ελπίδας στη Μαριούπολη – Βγαίνουν επιζώντες από το καταφύγιο του θεάτρου που βομβαρδίστηκε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Μαριούπολη, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 22η ημέρα.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι περίπου 1.000 πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε την Τετάρτη, είναι σώοι.

Όπως μεταδίδει το BBC, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, το καταφύγιο των αμάχων κάτω από το κτίσμα του θεάτρου, μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε, φαίνεται πως άντεξε. Οι επιζώντες έχουν αρχίσει να βγαίνουν ζωντανοί, καθώς απομακρύνονται τα συντρίμμια.

Αξιωματούχος από το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης δήλωσε ωστόσο ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν ακόμη απολογισμό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό,

Σοκ προκάλεσαν οι δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πως υπήρχε ειδική σήμανση ότι εκεί βρίσκονταν παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως το θέατρο, που είναι τοπόσημο της πόλης, δέχθηκε αεροπορική επίθεση την Τετάρτη, ενώ σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Κίεβο και Μόσχα “δείχνουν ο ένας τον άλλον” για την επίθεση

Εν τω μεταξύ, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν για την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία πως κατέστρεψε χθες Τετάρτη με αεροπορικό βομβαρδισμό θέατρο, ωστόσο η Ρωσία το αρνείται και κατηγόρησε τους εθνικιστές του τάγματος Αζόφ.

Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ“, ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.

epirusblog.gr
5 of 5
Χαραμάδα ελπίδας στη Μαριούπολη – Βγαίνουν επιζώντες από το καταφύγιο του θεάτρου που βομβαρδίστηκε
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1661803176687578593
item