Γιάννενα: Ελισάφ-Μενδώνη - Συνεργασία σε δράσεις πολιτισμού

Συνεργασία για τη σύσφιξη των σχέσεων του Δήμου Ιωαννιτών με το Υπουργείο Πολιτισμού, είχαν το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και στελέχη της δημοτικής αρχής, με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στόχος αυτής της συνεργασίας όπως τόνισε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, ήταν για να αποκτηθούν καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε σε μια συζήτηση για τη συνεργασία του Δήμου με το ΥΠΠΟ σε θέματα χειροτεχνίας, φιλαρμονικών, πινακοθηκών, δράσεων που θα προκηρυχτούν το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Πολιτισμού, για να είναι ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε η Υπουργός σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλη την Ήπειρο, πρόγραμμα πιστοποίησης και αναγνώρισης μουσειακών υποδομών. 

Ιδιωτικές συλλογές και μουσεία αλλά και δημόσια μουσεία όπως το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, θα περάσουν από μια διαδικασία πιστοποίησης για να διαπιστωθεί αν εξασφαλίζουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε επισκέπτες τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ελισάφ-Μενδώνη - Συνεργασία σε δράσεις πολιτισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4148801839111336520
item