Γιάννενα: Τ. Καλογιάννη - Συνάντηση για την έλευση του φυσικού αερίου στα Γιάννενα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑ ΑΕ κ. Βασίλη Κοτρώνη, είχε η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Ως γνωστόν η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ), βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου για την υλοποίηση του έργου του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο μας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. 

Μέχρι το 2026, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, είναι γεγονός ότι το έργο αυτό θα αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον του Δήμου μας και θα συντελέσει σε μεγάλες ωφέλειες για την τοπική οικονομία. 

Πρέπει, βέβαια, να υπάρξει και η αντίστοιχη ενημέρωση της κοινωνίας για ενδεχόμενες κυκλοφοριακές οχλήσεις, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του δικτύου διέρχεται από πυκνοδομημένες περιοχές. 

Ήδη, τα τρία τελευταία χρόνια το κέντρο των Ιωαννίνων έχει επιβαρυνθεί από 25 εργολαβίες διέλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων (οπτικών ινών), με όχι σωστή αποκατάσταση των μικροτάφρων.

Ακόμη ένα καίριο στοιχείο που αφορά όλες τις εργασίες αυτές, είναι ότι καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα, δεν έχει φροντίσει να αποτυπώσει σε «ως κατασκευάσθει» τα τοπογραφικά σχέδια με αναλυτική αποτύπωση κάθε δικτύου κοινής ωφέλειας που διέρχεται κάτω από κάθε οδόστρωμα ή πεζοδρόμιο.

Με αυτά τα δεδομένα η Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑ ΑΕ, ώστε -εκτός των άλλων θεμάτων- να διασφαλιστεί από αυτό το στάδιο του έργου:

  • η επεκτασιμότητά του σε όλες τις περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί άμεσα και
  • η διασύνδεσή του -χωρίς νέα δαπανηρά έργα- με οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου στο απώτερο μέλλον.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ ΑΕ, κ. Βασίλη Κοτρώνη για την λεπτομερή παράθεση των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων του έργου.

Η δημοτική παράταξη “Ιωάννινα_2023”, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, “θεωρεί ότι το μέλλον του Δήμου για την απόκτηση μιας νέας εικόνας και λειτουργίας και για την καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των δημοτών, πρέπει να στηριχθεί σε νέα έργα υποδομών μικρής και μεγάλης κλίμακας. Σχεδιασμένα με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση και όχι αποσπασματικά και τυχαία”.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τ. Καλογιάννη - Συνάντηση για την έλευση του φυσικού αερίου στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5850052077356268575

Τα καλύτερα

item