Θεσπρωτία: Η ζήτηση ανέβασε τις τιμές πώλησης και μίσθωσης ακινήτων και στη Θεσπρωτία

Η οικοδομή κατά τα χρόνια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης είχε ουσιαστικά «παγώσει». 

Σταδιακά από πέρυσι άρχισε και πάλι κάτι να κινείται. Αυτή είναι η θετική όψη, η οποία συνδυάζεται και με την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και του κύκλου εργασιών πολλών επιχειρήσεων, που έχουν έμμεση σχέση με την οικοδομική δραστηριότητα.

Η αρνητική, έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών των ακινήτων, η οποία δυστυχώς θα συνεχιστεί περαιτέρω μετά τις μεγάλες ανατιμήσεις των πρώτων υλών που πυροδότησαν η πρόσφατη ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, που πραγματοποίησε το Pricefox το τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, η αύξηση τιμών πώλησης στην Ήπειρο άγγιξε το 2,54% και έπονται βέβαια νέες αυξήσεις καθώς τα οικοδομικά υλικά έχουν πάρει για καλά την ανηφόρα.

Η γενική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στρέφει πολύ κόσμο αντί της αγοράς κατοικίας σε μίσθωση, που με τη σειρά της ωθεί προς τα πάνω τα ενοίκια. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση στο παραπάνω χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 8,63%!

Οι τιμές μεταβάλλονται ανάλογα με την ειδικότερη τοποθεσία, αν είναι ανακαινισμένο ή ακόμα και αν έχει αυτόνομη θέρμανση. Σύμφωνα με πίνακα που παραθέτει σε Θεσπρωτία – Γιάννενα υπήρξε αύξηση τιμής πώλησης σε σχέση με το 2020, ενώ αντίθετα μείωση παρατηρήθηκε στην Πρέβεζα και στην Άρτα.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η ζήτηση ανέβασε τις τιμές πώλησης και μίσθωσης ακινήτων και στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5577777444692931174
item