Γιάννενα: Άνοιξε… η πόρτα της εξόδου για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Στις δηλώσεις του ο κ. Φλούδας τάχτηκε υπέρ των συμβασιούχων λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί στα δυο χρόνια της πανδημίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Την πόρτα της… εξόδου βλέπουν μάλλον οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετά και την απόφαση του πρωτοδικείου Ιωαννίνων για αναβολή της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής παραμονής μέχρι την 1η Απρίλιου, δηλαδή μία μέρα μετά την προθεσμία του υπουργείου Υγείας για τη λήξη των συμβάσεων τους και την αντικατάστασή τους από εργολάβους.

Το σχέδιο του Υπουργείου είναι εδώ και καιρό γνωστό και οι συμβασιούχοι παλεύουν να το ανατρέψουν και να διατηρήσουν τις εργασίες τους χωρίς όμως αυτό να είναι και εφικτό όπως όλα δείχνουν.

Οι συμβασιούχοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους ότι θα υπήρχε μια άλλη απόφαση που θα τους κρατούσε ζωντανή την ελπίδα για παραμονή στην εργασία τους, αλλά η ελπίδα αυτή εξανεμίζεται.

Την Παρασκευή, το πρωί συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ την στήριξή τους δήλωσαν με εκπροσώπηση η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο δια των αντιπροσώπων τους.

Παρών στη συγκέντρωση και από τον πρόεδρο των Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας που βρέθηκε και εκείνος στην δικαστική αίθουσα.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, δια  του νομικού της συμβούλου, ζήτησε να δικαστεί η υπόθεση χωρίς αναβολές ζητώντας να μη δοθεί ούτε ημέρα παραπέρα μετά τις 31 Μάρτιου.

Τελικά, δόθηκε αναβολή και πια κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το εάν θα ισχύσει η τρίμηνη παράταση που είχε ανακοινώσει ο υπουργός κ. Πλεύρης.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες προσδοκίες και υποσχέσεις παρέμειναν… κενά λόγια χωρίς αντίκρισμα για τους συμβασιούχους που πλέον μετρούν αντίστροφα εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου…

Ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Αλέξανδρος Μάρκου ξεκαθάρισε ότι «μετά τις 31 Μαρτίου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και σίγουρα η απόφαση δεν είναι θετική» για τους εργαζόμενους που βλέπουν τις υποσχέσεις που έλαβαν… να μην έχουν αξία. «Όλες οι συναντήσεις και οι υποσχέσεις δεν φαίνεται να έχουν καμία σημασία. 

Η απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι μετά τις 31 Μαρτίου μπορούν να μας σταματήσουν από την εργασία», δήλωσε μεταξύ άλλων λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την παραμονή τους στο ΠΓΝΙ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φλούδας τάχτηκε υπέρ των συμβασιούχων λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί στα δυο χρόνια της πανδημίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εργάστηκαν σκληρά «να παραμείνουν στις εργασίες τους και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χρίστος Γρίβας που επεσήμανε την αναγκαιότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε πιο σκληρό ύφος η δήλωση του Γιώργου Πρέντζα ο οποίος μίλησε για υπονόμευση του αγώνα των συμβασιούχων ενώ μίλησε για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου καλώντας και τους μόνιμους υπαλλήλους να είναι σε επιφυλακή για όσα έπονται:

«Διευκολύνει τους σχεδιασμούς για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του ΠΓΝΙ με αρνητικές συνέπειες για την υγεία του λαού της περιοχής μας. 

Είναι το προανάκρουσμα των σχεδιασμών του ΝΕΟΥ ΕΣΥ» ανέφερε τονίζοντας πρέπει να σταθούν όλοι στο πλευρό των συμβασιούχων μ αίτημα  την μόνιμη και σταθερή δουλειά και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άνοιξε… η πόρτα της εξόδου για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1895576394262251645
item