Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι αποκαλύπτει το βίντεο της επίθεσης των Ουκρανών στη ρωσική φάλαγγα αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας πέρασαν στην «επίθεση» έξω από το Κίεβο μετά από αρκετές ημέρες όπου μια τεράστια φάλαγγα αποτελούμενη από ρωσικά άρματα μάχης είχε σταθμεύσει λίγα χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η Ουκρανία με βίντεο που δημοσίευσε χθες υποστήριξε ότι βομβάρδισε το συγκεκριμένο κονβόι σε ενέδρα. Μάλιστα όπως λένε οι Ουκρανοί ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης, σκοτώθηκε στην ενέδρα αυτή. 

Οι ίδιες μεταδόσεις έδειξαν ότι η φάλαγγα υπέστη σοβαρές απώλειες, με ένα άρμα και ένα τεθωρακισμένο όχημα να έχουν καταστραφεί. 

Ειδικός ερευνητής που επικαλείται ο Guardian δήλωσε ότι είχε εντοπίσει μέσω geolocation ότι το βίντεο αποτυπώνει μια αραιοκατοικημένη περιοχή στον δρόμο Ε95 περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Το μονταρισμένο βίντεο 45 δευτερολέπτων, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι ένα μοντάζ από τις μάχες στο δρόμο και δείχνει έναν ή περισσότερους ουλαμούς ρωσικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης να δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις. 

Η ποιότητα παραγωγής του βίντεο μπορεί να ερμηνευθεί και ως μια ένδειξη ότι οι μάχες που κινηματογραφούνται ίσως δεν έγιναν την Πέμπτη.epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι αποκαλύπτει το βίντεο της επίθεσης των Ουκρανών στη ρωσική φάλαγγα αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6828658600262237405
item