Ιωάννα Πηλιχού: «Όταν μίλησα για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, την επόμενη μέρα ο Γιώργος Λιάγκας με κορόιδευε»

Η Ιωάννα Πηλιχού έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί». 

Για τη συμμετοχή της στην εν λόγω σειρά μίλησε η γνωστή ηθοποιός στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε στην όμορφη συνεργασία που είχε με τους συμπρωταγωνιστές της.

«Θυμάμαι αμέτρητα πράγματα από το “Ευτυχισμένοι μαζί”, ήταν μια δουλειά που λάτρεψα. Ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Κατερίνα Λέχου έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα», είπε αρχικά.

Με αφορμή το ελληνικό κίνημα #metoo το οποίο άνθισε κυρίως μου από το χώρο του θεάτρου Ιωάννα Πηλιχού, αναφέρθηκε της κακοποιητικές συμπεριφορές που είχε δεχτεί στο παρελθόν.

«Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση. Το θετικό του ΜeΤoo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές.

Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. 

Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην άσχημη αντιμετώπιση που είχε δεχθεί από τον Γιώργο Λιάγκα όταν είχε μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί σε ηλικία 19 ετών από γιατρό, όταν βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για μια εγχείρηση στο γόνατο της.

«Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη και μίλησα για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει όλο το περιστατικό, γιατί με κυνήγησε ο γιατρός και το έσκασα, και ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα “τι ήθελα και μίλησα”.

Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά και δεν δέχομαι να σε κοροϊδεύει κάποιος επειδή έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό», τόνισε η ηθοποιός.

«Υπήρχαν ονόματα, γενικά, που δεν τα άγγιζες, γιατί είχαν με ένα μαγικό τρόπο το ακαταλόγιστοτα ΜΜΕ ήταν υπέρ τους. 

Χαίρομαι που επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όσον αφορά την συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε πως: «Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. 

Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει “βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα” και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί “οι νέοι δε μιλούν”».

epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννα Πηλιχού: «Όταν μίλησα για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, την επόμενη μέρα ο Γιώργος Λιάγκας με κορόιδευε»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 8133626886240739511
item