Άρτα: Προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Θεοδώρας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου της Άρτας...
Στην Ακολουθία, στον Ιστορικό Ναό της Αγίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.
Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αγίους Αρχιερείς. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος εκήρυξε τον Θείο λόγο και ανεφέρθηκε περιεκτικά στον βίο της Αγίας Θεοδώρας και στην υπομονή της, επικαλούμενος τη χάρη και τη σκέπη της, για τον λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου.
Τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων για την πανδημία, οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας και να συμμετάσχουν στον εόρτιο Εσπερινό.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα το πρωί, με την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας, όπου φέτος για υγειονομικούς λόγους δε θα συμμετάσχουν μαθητές των Σχολείων.
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Θεοδώρας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8884207801703820252
item