Έξι σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις ερωτευτεί


Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις αγαπήσει

Όταν αρχίζεις να θέλεις κάποιον, τα συναισθήματα σου μπορεί να γίνουν πολύ έντονα και υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού που είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Στην πραγματικότητα μοιάζει πολύ με τη φάση που βιώνεις όταν ερωτεύεσαι πραγματικά. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ της ρομαντικής αγάπης, της πλατωνικής αγάπης και του ενθουσιασμού.

Παρακάτω όμως, θα διαβάσεις τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις ερωτευτεί πραγματικά το πρόσωπο που βγαίνεις.

Είσαι χαρούμενη και λίγο νευρική

Όταν είσαι ερωτευμένη, είσαι πραγματικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη. Είναι σαν να βρίσκεσαι στον ουρανό. 

Η σκέψη να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου πραγματικά σε ενθουσιάζει και και μόνο το να κοιτάς τις δεκάδες selfies που βγάλατε μαζί, είναι αρκετό για να χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. 

Αλλά το να είσαι ερωτευμένη, σε κάνει επίσης και λίγο νευρική. Ανησυχείς για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Γιατί ξέρεις ότι θέλεις η σχέση σου να κρατήσει. 

«Πολλοί άνθρωποι συγκρίνουν την αγάπη με κάτι που δεν μπορούσαν να χάσουν ή να τους αφήσουν να τους περάσει, ωστόσο η αβεβαιότητα για το άγνωστο αποτέλεσμα είναι συναρπαστική», αναφέρει ψυχολόγος.

Όλα είναι νέα και συναρπαστικά

Όταν είσαι ερωτευμένη, είσαι ενθουσιασμένη ακόμα και με το να κάνεις πράγματα που έχεις κάνει ήδη ένα εκατομμύριο φορές, επειδή αυτή τη φορά είναι με τον σύντροφό σου. 

Είναι ο πρώτος που σκέφτεσαι όταν βλέπεις μια ρομαντική ταινία ή όταν σκοπεύεις να πάρεις φαγητό από έξω. 

Θα ήσουν ακόμη πρόθυμη να περάσεις τέσσερις ώρες σε έναν αθλητικό αγώνα, αν αυτό σημαίνει να περάσεις χρόνο μαζί του. Αυτό συμβαίνει επειδή η αγάπη πυροδοτεί μια νέα αλλαγή μέσα σου. Όταν είσαι ερωτευμένη, η βάση της αντίληψής σου αλλάζει.

Συγκρίνεται με ένα συναίσθημα σαν να είσαι πραγματικά ξύπνια και ενθουσιασμένη. Έχεις βρει κάποιον που κάνει τα πάντα να αισθάνονται καινούργια και ενδιαφέροντα, ακόμα κι αν κάθεται στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση.

Η σχέση σας είναι εύκολη

Το να είσαι με τον σύντροφό σου δεν είναι δύσκολη δουλειά. Δεν χρειάζεται να παλεύετε για να βρείτε χρόνο να περάσετε μαζί, επειδή το θέλετε πραγματικά. Ακόμη και οι διαφωνίες σας δεν είναι τόσο έντονες, όσο σε άλλες σχέσεις.

Ενώ όλα τα ζευγάρια μαλώνουν και τσακώνονται, όταν και οι δύο είστε ερωτευμένοι, προτεραιότητά σας είναι η σχέση σας και όχι η περηφάνια σας.

Δεν ανησυχείς μήπως είσαι το πρώτο άτομο που θα ενδώσει ή θα χάσει την επιχειρηματολογία του, επειδή δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό το άτομο. Ακόμα και μια μέρα χωριστά, μοιάζει πραγματικά για αιώνας.

Αυτό το άτομο είναι στο μυαλό σου, κυριολεκτικά όλη την ώρα

Όταν είσαι ερωτευμένη, ο σύντροφός σου είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Μπορεί να σκέφτεσαι ξαφνικά να του τηλεφωνήσεις επειδή δεν του έχεις μιλήσει εδώ και λίγες ώρες. 

Ή, ίσως, πηγαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων με σκοπό να αγοράσεις κάτι για τον εαυτό σου και στη συνέχεια, καταλήγεις να αγοράσεις κάτι και για τον σύντροφό σου. Η αγάπη είναι αποφασιστική.

Όταν σου αρέσει κάποιος, μπορείς να τον αφήσεις λίγο από το μυαλό σου και να σκεφτείς άλλα πράγματα, καθώς προχωράς στη μέρα σου. Όταν είσαι ερωτευμένη όμως, αυτό το άτομο είναι πάντα στο μυαλό σου, αλλά δεν είναι κάτι που σε κάνει να κολλάς εμμονικά. 

Όταν αγαπάς κάποιον, επηρεάζεσαι σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά, ανά πάσα στιγμή. Είναι μια ήρεμη και ασφαλής πραγματικότητα που θα λαχταράς συνεχώς.

Απλώς ζηλεύεις λίγο

Λίγη ζήλια είναι φυσική. Η ζήλια γίνεται επικίνδυνη, ωστόσο, όταν αρχίζεις να έχεις εμμονή με το τι κάνει ο σύντροφός σου, σε τέτοιο βαθμό, που κάνεις αδιάκριτα πράγματα, όπως το να κοιτάς το τηλέφωνό του χωρίς να το ξέρει.

Αυτή είναι μια τοξική συμπεριφορά και μπορεί να σημαίνει ότι δεν είσαι σε μια υγιή σχέση.

Γίνεσαι πιο στοργική απέναντί ​​του

Όταν είσαι ερωτευμένη, προφανώς και σε ελκύει ο σύντροφός σου, οπότε είναι φυσικό να θέλεις να είσαι δίπλα του όλη την ώρα. 

Είτε κρατάς απλά το χέρι του, είτε μετατρέπεις την αγκαλιά σου σε ένα έντονο φιλί, θέλεις να είσαι στοργική προς το άλλο σου μισό. Αν ο καλός σου σε απωθεί εντελώς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτείς.

epirusblog.gr
5 of 5
Έξι σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις ερωτευτεί
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5661481263964531344
item