Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον κ. Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, λέει ο Ζελένσκι

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως έγινε γνωστό από χθες, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους της πολιορκημένης Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, προτίθεται να μεταβεί ο ίδιος στη Μαριούπολη, επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της πόλης. Κατά πληροφορίες η ελληνική πρόταση σχηματοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό και θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί σε συνεννόηση με την ουκρανική και ρωσική κυβέρνηση.

Σήμερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως είναι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για αυτή του τη κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έκανε μια τέτοια πρόταση.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών μας διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι πολίτες μας και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί».

epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον κ. Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, λέει ο Ζελένσκι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4601200773327051776
item