Γιάννενα: Αναγκαία η συνεργασία στη δασοπυρόσβεση

Η συνέργεια των πυροσβεστικών και των δασικών υπηρεσιών αντίστοιχα στο πεδίο της αντιπυρικής περιόδου και των κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα στη δασοπυρόσβεση είναι ο στόχος που καλούνται να υπηρετήσουν για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, με την πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Η αποτυχία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, έθεσε ως αναγκαιότητα την επίτευξη συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αυτή η ανάγκη αποτυπώθηκε σε εγκυκλίους των δύο υπουργείων, που αναφέρονται στη συνεργασία δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στο πεδίο.

Η πολιτική ηγεσία των δύο υπουργείων, παρουσία των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά αντίστοιχα βρέθηκε χθες στα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε υπηρεσιακό όμως επίπεδο, χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, πλην της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ακόμη ο Γεν. Γραμματέας Δασών Κων. Αραβώσης και ο Γεν. Διευθυντής Δασών Βαγ. Γκουντούφας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τουρνάς έκανε λόγο για μία αναγκαία συνεργασία δύο εμπλεκόμενων και συναρμόδιων υπηρεσιών, που πρέπει να βρίσκονται μαζί στη μάχη της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης. 

«Είναι πολύ σημαντικό, που μετά από 24 χρόνια, δασικοί υπάλληλοι και πυροσβέστες κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν και να συνεργαστούν από την προετοιμασία και την πρόληψη μέχρι την κατάσβεση των πυρκαγιών», ανέφερε ο κ. Τουρνάς.

Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με εκτεταμένους καθαρισμούς στα δάση από την καύσιμη ύλη και τη διάνοιξη και τον καθαρισμό δασικών δρόμων.

Πηγή: ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναγκαία η συνεργασία στη δασοπυρόσβεση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3882758465497461702
item