Θετικά βλέπει το ΚΙΝΑΛ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Θετικά βλέπει το Κίνημα Αλλαγής την προσπάθεια της Αθήνας να «σπάσει» ο πάγος με την Άγκυρα μετά και τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στις 18:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να τον ενημερώσει για την χθεσινή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «θεωρούμε θετικό το όποιο βήμα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων της προηγούμενης περιόδου. 

Όμως τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της «γαλάζιας πατρίδας» ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

«Η ανθρωπότητα ζει σε μια νέα πραγματικότητα μετά την παράνομη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες αλλάζει με ραγδαίο τρόπο τις προτεραιότητες των κρατών.

Οι αυτοκρατορικές αναθεωρητικές απόψεις ηγετών όπως του κ. Πούτιν, πρέπει να μπουν στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας.

Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη, την ευημερία και την σταθερότητα μεταξύ των λαών. Αυτό είναι και το μήνυμά μας προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.

Θεωρούμε θετικό το όποιο βήμα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων της προηγούμενης περιόδου. 

Όμως τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της «γαλάζιας πατρίδας» ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό».

epirusblog.gr
5 of 5
Θετικά βλέπει το ΚΙΝΑΛ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7272100201455051851
item