Άρτα: Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου στο Τμήμα Πληροφορικής

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην πόλη της Άρτας για την συμμετοχή του σε εκδήλωση σχετική με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου που εδράζεται στην πόλη μας.

Ο κ. Συρίγος ξεναγήθηκε, εκτός των άλλων, στους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Συγκεκριμένα, ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, υποδέχτηκε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά τον κ. υπουργό στον χώρο του εργαστηρίου, ενημερώνοντάς τον για τις δράσεις και τα έργα που υλοποιούνται μέσα σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ευρωπαϊκών συνεργασιών που έχει αναπτύξει. 

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γιώργου Στύλιου και του Κοσμήτορα του τμήματος, καθηγητή Ευριπίδη Γλαβά.

Ειδική μνεία έγινε στο γεγονός της σημασίας για την τοπική κοινωνία της ανάληψης ανάλογων πρωτοβουλιών από την ακαδημαϊκή κοινότητα προάγοντας την εξωστρέφεια, αλλά και παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε σημαντικά προβλήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη demo επίδειξη χρήσης της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VR) από εξειδικευμένους ερευνητές του εργαστηρίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου στο Τμήμα Πληροφορικής
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4546416373754439216
item