Εξαδάκτυλος: Γιατί χαλαρώνουμε τα περιοριστικά μέτρα -«Εχουν λιγότερο ρόλο να παίξουν»

«Τα περιοριστικά μέτρα έχουν λιγότερο ρόλο να παίξουν», δήλωσε σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Καλεσμένος στην εκπομπή «με μια ματιά» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου όπου μίλησε για τη χαλάρωση των μέτρων παρά τον αυξημένο αριθμό των αρρώστων και των νεκρών από τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε σπατάλη πόρων οικονομικών ή κοινωνικών ή ψυχολογικών εκεί που δεν χρειάζεται».

«Χαλαρώνουμε γιατί έχουμε μία άλλη μορφή του ιού, η οποία αν και μεταδοτικότερη από τις προηγούμενες, προκαλεί ηπιότερη νόσο από όλες τις προηγούμενες άρα υπάρχει ένας κίνδυνος για τη δημόσια υγείας τελείως διαφορετικού μεγέθους από αυτόν που είχαμε πριν από 6 μήνες ή έναν χρόνο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Γιατί χαλαρώνουμε τα μέτρα

«Χαλαρώνουμε γιατί είμαστε κατά 80% εμβολιασμένοι οι ενήλικες και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και με την τρίτη δόση. Χαλαρώνουμε γιατί διαθέτουμε και δύο φάρμακα αυτή τη χρονική στιγμή», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια διαδικασία με δυναμικά χαρακτηριστικά, με βάση την πορεία της πανδημίας και σημείωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα.


epirusblog.gr
5 of 5
Εξαδάκτυλος: Γιατί χαλαρώνουμε τα περιοριστικά μέτρα -«Εχουν λιγότερο ρόλο να παίξουν»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7940985971649587016
item