Γιάννενα: Αυτοψία στα έργα του Κάστρου πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού

Αυτοψία στα έργα που πραγματοποιούνται στο Κάστρο πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Η Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την εξέλιξη όλων των παρεμβάσεων από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ καθώς και από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Στην επιτόπια επίσκεψη παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Υπουργείου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο για την μετατροπή του Κάστρου σε Πάρκο Πολιτισμού και στο πλαίσιο της οποίας εκτελούνται ήδη έργα στα Οθωμανικά Λουτρά και την πλατεία Γλυκήδων.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει μία εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι απτά καθώς εξελίσσεται το πρόγραμμα έργων και μελετών στην περιοχή του Κάστρου. 

Είναι ένα σύνολο έργων που θα αλλάξει την εικόνα του Κάστρου αλλά και την εικόνα της πόλης. 

Πιστεύουμε απόλυτα ότι οι παρεμβάσεις στους αστικούς ιστούς είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίες από ποτέ καθώς σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Μετά από τις συνεχείς κρίσεις που περάσαμε το οφείλουμε στους κατοίκους» ανέφερε στις δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού. 

Όπως είπε κατά την επίσκεψη στα έργα του Κάστρου διαπίστωσε την ικανοποιητική τους εξέλιξη και τόνισε ότι βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων.

«Η Εφορεία Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των Οθωμανικών Λουτρών, ενός πολύ σημαντικού μνημείου. Κάναμε μία εκτενή συζήτηση με τον Δήμαρχο και για τα άλλα έργα. Είμαστε σε καλό στάδιο από την άποψη των χρονοδιαγραμμάτων.

Είδαμε παράλληλα μέσα από την αυτοψία και τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν καθώς η ανάπλαση και η αποκατάσταση ενός τόσο σημαντικού κτιριακού συνόλους όπως το Κάστρο δεν εξαντλείται», ανέφερε η Υπουργός.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό, σε συνεννόηση με τον Δήμο θα προχωρήσει η μελέτη για την προσβασιμότητα στο χώρο του Δημοτικού Μουσείου ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα ξεκινήσει την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για το Κάστρο το οποίο θα περιλαμβάνει και την ενοποίηση των δύο τμημάτων, του Ιτς Καλέ και του Δημοτικού Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για την υποδειγματική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που υπάρχει.

«Η Υπουργός δίνει άμεσα και πρακτικά λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυτοψία στα έργα του Κάστρου πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 400438688143623986
item