Νίκος Δένδιας: Θα ηγηθεί αποστολής στη Μαριούπολη για ανθρωπιστική βοήθεια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης με τον πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη, γνωστοποίησε την απόφασή του να οργανωθεί αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, της οποίας θα ηγείται ο ίδιος.


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε στο υπουργείο τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος δυτικός διπλωμάτης που παρέμενε στην Ουκρανία και για την ασφαλή επιστροφή του στην πατρίδα χρειάστηκε μια μεγάλη, καλά συντονισμένη, και δύσκολη επιχείρηση.

Ο κ. Δένδιας στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Ανδρουλάκη αναφέρθηκε σε δυο αποφάσεις τις οποίες και υπέγραψε. 

Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ομάδας συντονισμού και υποδοχής ομογενών στο Βουκουρέστι, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο κ. Ανδρουλάκης που θα μεταβεί, μάλιστα, στη Ρουμανία την Τετάρτη.

Η δεύτερη απόφαση, αφορά δυο επίσημες νότες προς την Ουκρανία, να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Μαριούπολη, και προς τη Ρωσία για να μην εμποδίσει το πέρασμα προς την επίμαχη περιοχή. 

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως θα προτείνει να είναι ο ίδιος επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, κάτι που ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ανδρουλάκη.

Παρασημοφορείται ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά του και του μετέφερε τόσο τα δικά του συγχαρητήρια όσο και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προτείνει την παρασημοφόρηση του κ. Ανδρουλάκη αλλά και των προξένων Δόβτση και Κωστελένιου που βρέθηκαν στην Ουκρανία την δύσκολη περίοδο του πολέμου προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη συμφωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι καλό να δημιουργούμε παραδείγματα. Έβαλαν μπροστά τη ζωή τους, τίμησαν την Ελλάδα και το διπλωματικό σώμα» είπε για τους τρεις Έλληνες διπλωμάτες ο Νίκος Δένδιας.

epirusblog.gr
5 of 5
Νίκος Δένδιας: Θα ηγηθεί αποστολής στη Μαριούπολη για ανθρωπιστική βοήθεια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1058813879972542733
item