Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για δημιουργία νοσοκομείου στη Σπάρτη

Eγκρίθηκε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο επικυρώνει την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την δημιουργία υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη και την παράταση ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα, ΕΛ.ΛΥ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, καταψήφισαν.

Επίσης, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25 που δήλωσε «παρών». 

Μάλιστα, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ρύθμιση θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ ΚΚΕ και ΕΛ.ΛΥ δήλωσαν «παρών».

Ακόμη, την τροπολογία του υπουργείου Υγείας υπερψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» και ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. 

Η ρύθμιση αφορά το πρόγραμμα προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων μαστογραφίας κατά του καρκίνου των γυναικών, καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με την διευκρίνιση ότι, με απόφαση του υπουργού, καθορίζεται η λήξη, αναστολή και επαναφορά της ισχύος του μέτρου.

epirusblog.gr
5 of 5
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για δημιουργία νοσοκομείου στη Σπάρτη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2723506123468547935
item