Πέτσας: Δεν υπάρχει καμιά σκέψη στο ΥΠΕΣ για αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Δεν υπάρχει καμιά σκέψη, καμιά προετοιμασία στο ΥΠΕΣ για αλλαγή του εκλογικού νόμου», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Θερμαϊκού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση.

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει τις αρχικές εισηγήσεις που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου και σε ερώτηση για το αν σχεδιάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου είχε απαντήσει: «Έχουμε εκλογικό νόμο, με αυτόν τον εκλογικό νόμο θα πάμε σε εκλογές, με αυτόν τον εκλογικό νόμο εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές (ΣΚΑΪ)».

Όπως είχε γράψει το iefimerida.gr η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η αύξηση του μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα, από τις 40 που προβλέπεται τώρα, στις 50. 

Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί και το παράδοξο ένα κόμμα να κερδίσει τις εκλογές με διαφορά ακόμα και δέκα μονάδων από το δεύτερο και να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας αυτής της πρόβλεψης. Στην ουσία, θα πρόκειται για επαναφορά του εκλογικού νόμου πριν την ψήφιση της απλής αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ.


epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Δεν υπάρχει καμιά σκέψη στο ΥΠΕΣ για αλλαγή του εκλογικού νόμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1167674132494993316

Τα καλύτερα

item