Τι ετοιμάζεται στην Α. Μεσόγειο από Ελλάδα-Αίγυπτο-Ισραήλ;-Ισραηλινοί αξιωματούχοι: ''Οι Έλληνες είναι μεγάλος σύμμαχος μας”

Την ίδια στιγμή ο Τ.Μπάιντεν προειδοποίησε περί χρονοβόρου συγκρούσεως με Ρωσία και Κίνα.

Με αφορμή την αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2022, η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, αποκαλύπτει  νέες καταστάσεις και μια μεγάλη συμμαχία Ελλάδος-Αιγύπτου-Ισραήλ, που έχει στόχο  τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της ΕΕ, και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης στην σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας.   

Ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού (IDF) είπαν στην εφημερίδα The Jerusalem Post με αφορμή την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2022, ότι ο ισραηλινός στρατός θεωρεί τους Έλληνες ομολόγους του, ως «μεγάλο και φυσικό στρατηγικό εταίρο».

Δεν πρόκειται για καθόλου τυχαία δήλωση αφού ισραηλινό αέριο διοχετεύεται με αγωγούς στην Αίγυπτο, όπου υγροποιείται σε LNG, και στην συνέχεια μεταφέρεται στις τεράστιες δεξαμενές στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό την ΕΕ.

Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο, διότι στην συνέχεια είτε θα έχουμε αναβίωση του αγωγού φυσικού αερίου East Med, είτε θα δημιουργηθεί αγωγός φυσικού αερίου Αιγύπτου-Κρήτης-Ηπειρωτικής Ελλάδος-ΕΕ, και με ισραηλινό αλλά και ελληνικό φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ανακοινώσεις σχετικά με τα κοιτάσματα στην Κρήτη και στο Ιόνιο, για πλήρη απεξάρτηση από τη Ρωσία σε κάποια χρόνια.

Όλα αυτά τα πλάνα προϋποθέτουν όμως απαραίτητα, την δημιουργία αεροναυτικής δυνάμεως, από Έλληνες, Ισραηλινούς, και Αιγύπτιους, με σκοπό την διαφύλαξη αυτών των αγωγών πάση θυσία από τρομοκράτες και άλλες χώρες.

Το τι θα κάνει η Τουρκία σε όλα αυτά τα σχέδια είναι παντελώς άγνωστο και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το αν οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να συμμετάσχουν σε οτιδήποτε στην Α. Μεσόγειο, αφού η πολιτική τους δεν προσανατολίζεται σε συμμαχίες ειδικά στον ενεργειακό τομέα.

Οι συγκυρίες με τον πόλεμο στην Ουκρανία άλλαξαν, και οι ΗΠΑ έδωσαν την έγκριση τους για πλήρη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, με κάθε κόστος και συμφωνία.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, είναι ήδη επιφορτισμένο με την ασφάλεια των γεωτρήσεων φυσικού αερίου που βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ισραήλ (ΑΟΖ), η οποία αποτελεί ξεκάθαρο στόχο για την Χαμάς και την Χεζμπολάχ, η οποία διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν τις εξέδρες, οι οποίες παρέχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στο Ισραήλ και σε λίγο θα εξάγεται σε Κύπρο-Ελλάδα και ΕΕ.

Με δεδομένες τις δηλώσεις του Τ.Μπάιντεν ότι “έχουμε εμπλακεί εκ νέου σε μια μεγάλη μάχη για την ελευθερία. Μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυτοκρατορίας.

Μεταξύ ελευθερίας και καταστολής. Ούτε αυτή η μάχη θα κερδηθεί σε μέρες ή μήνες. Πρέπει να δυναμώσουμε τον εαυτό μας για τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας”, ο κόσμος εισέρχεται σε άγριες εποχές που θυμίζουν είτε παγκόσμιους πολέμους, είτε Μεσαίωνα.

Η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απεξαρτηθεί ενεργειακά, επισιτιστικά από κάθε προηγούμενη πηγή της, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί ο εξοπλισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με κάθε κόστος. 

epirusblog.gr
5 of 5
Τι ετοιμάζεται στην Α. Μεσόγειο από Ελλάδα-Αίγυπτο-Ισραήλ;-Ισραηλινοί αξιωματούχοι: ''Οι Έλληνες είναι μεγάλος σύμμαχος μας”
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6503133049590598572
item