“Αντιλαλούν του βουνά” στο Πετροχώρι από Έλληνες και Αμερικανούς αρματιστές-Θαυμασμός για τις ελληνικές ΕΔ (Βίντεο)

Στα ύψη ο θαυμασμός των Αμερικανών για τις δυνατότητες των ελληνικών τεθωρακισμένων και του στρατού μας γενικότερα-Όλα παίζουν ρόλο στον διεθνή διπλωματική και πολιτική σκακιέρα ειδικά με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σ.Καρυπίδη, του xanthi.news, σήμερα έχουμε την τελική φάση της στρατιωτικής ασκήσεως Ελλάδος – ΗΠΑ με άρματα μάχης στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου, στην Ξάνθη.

Το σενάριο της ελληνοαμερικανικής ασκήσεως περιλαμβάνει διάφορα σενάρια με την συνδρομή επιθετικών ελικοπτέρων στο εξαιρετικό πεδίο βολής Πετροχωρίου, και στο τέλος έχουμε βολές αρμάτων μάχης Leopard και ABRAMS, με επακόλουθη αξιολόγηση τους από αξιωματικούς των δύο χωρών.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 14 και περατώνεται σήμερα 18 Μαρτίου 2022, με την ονομασία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22.

Αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1 και ΤΟΜΑ Bradley M2, (τα οποία ζητήσαμε από τις ΗΠΑ από το πλεόνασμα των αμερικανικών δυνάμεων και δεν έχουμε λάβει απόκριση), μαζί με ελληνικά άρματα μάχης Leopard, τινάζουν συθέμελα τα γύρω βουνά του πεδίου βολής με τα πυροβόλα τους.

Η συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων ανήκει  στον προγραμματισμό περί κοινών ασκήσεων, σύμφωνα με την  επικαιροποιημένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ.

Τα ελληνικά άρματα μάχης Leo2Hel, ανήκουν στην 25 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία συνασκούνται στο πεδίο βολή Ξάνθης  εδώ και ημέρες με τους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση των ελληνικά πληρώματα, κάτι που φυσικά το έχουμε κερδίσει μέσω ασκήσεων και πολύ σκληρής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια.

Αμερικανοί αξιωματικοί δεν φείδονται καλών σχολίων για τους Έλληνες αρματιστές, κάτι που βοηθά στην γενικότερη εικόνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που έχουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ και στην Βοσνία φαίνεται ότι κυοφορείται μια υποβόσκουσα κρίση, σε σχέση με την είσοδο της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ, λόγω αντίδρασης της Μόσχας.    

Πληροφορίες φέρουν την παρουσία και ρουμανικών αρμάτων  μάχης και ΤΟΜΑ από την Ρουμανία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μιας και οι Ρουμάνοι γνωρίζουν τις δυνατότητες των Ελλήνων και ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί.

Στις 19 Μαρτίου 2022, αναμένεται ο κατάπλους στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης του αμερικανικού οχηματαγωγού των ΗΠΑ, προκειμένου να αποβιβάσει νέες δυνάμεις και υλικό με προορισμό την Α.Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος έχει πυροδοτήσει στο ελληνικό υπουργείο άμυνας, σενάρια και σκέψεις για την αναβάθμιση των ελληνικών δυνάμεων της περιοχής ως αποτρεπτικής δύναμης σε κάθε πιθανή εξέλιξη που θα μας “έρθει” ενδεχομένως από την Ουκρανία.

Η καλή εικόνα που δίνουν προς τα έξω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αντανακλά σε κάθε διπλωματική η πολιτική προσπάθεια των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία και αμφίβολη στάσης της στον ουκρανικό πόλεμο, πατώντας σε δύο βάρκες ταυτόχρονα.

 

epirusblog.gr
5 of 5
“Αντιλαλούν του βουνά” στο Πετροχώρι από Έλληνες και Αμερικανούς αρματιστές-Θαυμασμός για τις ελληνικές ΕΔ (Βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1904458955564093951
item