Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίνα: Αποφεύγει να παίξει ρόλο εγγυητή στην ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Κίνα είναι έτοιμη να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την κατάπαυση του πυρός στα ουκρανικά εδάφη.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουένμπιν, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο ερώτημα αν η Κίνα είναι έτοιμη να ενεργήσει ως εγγυητής για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε εποικοδομητικό ρόλο και να παρέχουμε βοήθεια για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία», ανέφερε ο Κινέζος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, κάλεσε την Ελβετία να συνεργαστεί για να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ελβετό ομόλογό του Ιγνάσιο Κασίς, πρότεινε οι δυο χώρες να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης το συντομότερο δυνατό. 

«Η Κίνα και η Ελβετία αγωνίζονται για έναν κοινό στόχο σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία», ανέφερε ο Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με το TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απαραίτητο να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας «μόνο θα περιπλέξουν μια ήδη δύσκολη διεθνή κατάσταση».

epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίνα: Αποφεύγει να παίξει ρόλο εγγυητή στην ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4114192027237564476
item