Πρέβεζα: Το Μουσείο της Νικόπολης ανοίγει και πάλι τις πύλες του σε σχολεία και μαθητές!

Τις εκπαιδευτικές δράσεις του ξεκινά (μετά από δυο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας) το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, επιδιώκοντας ξανά την επαφή και την επικοινωνία του με τα σχολεία και τους μαθητές.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
"Μια μέρα στην πόλη της νίκης!"
Η μουσειοπαιδαγωγική δράση με τίτλο "Μια μέρα στη πόλη της Νίκης!" έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προτεραιότητά της είναι να πληροφορήσει με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό τους μικρούς επισκέπτες για την ίδρυση της Νικόπολης, τις υποδομές και τα δημόσια κτίρια της.

"Αποστολή: Μουσείο"
Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Αποστολή: Μουσείο" απευθύνεται σε μαθητές του Γυμνασίου.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, που καλεί τους μαθητές να ολοκληρώσουν μία σειρά από αποστολές, εμπνευσμένες από τη μόνιμη έκθεση του ΑΜΝ και τέλος η δράση:

"Ταξιδεύοντας με τον Πήγασο"
Ένα ονειρεμένο ταξίδι με τον Πήγασο το πανέμορφο φτερωτό άλογο που ξεπηδάει από το λυχνάρι που διακοσμεί στην Αίθουσα Β του μουσείου και αρχίζει τις βόλτες του... στον ουρανό και τη γη, στον χώρο και στον χρόνο!

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν στο τηλέφωνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων τηλ. 26820 89890 (Δευτέρα - Πέμπτη, 09:00 - 15:00) ή στην σελίδα της Εφορείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Το Μουσείο της Νικόπολης ανοίγει και πάλι τις πύλες του σε σχολεία και μαθητές!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4528860805185410356
item