«Φρεγάτα μου πανέμορφη, φρεγάτα μου πανώρια…»-Από την Ελλάδα οι Γάλλοι σαλπάρουν για να "κατακτήσουν" την Ευρώπη (Βίντεο)


Εκτός από τις καινοτόμες δυνατότητές της, η φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI) είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο 10 τόνων και1 μη επανδρωμένο σκάφος (έως 700kg)

Ενισχυμένη από το συμβόλαιό της με την Ελλάδα, η Naval Group ζητά περισσότερη συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες. 

Με βάση το συμβόλαιό της με την χώρα μας, η Naval Group ζητά περισσότερη συνεργασία στην Ευρώπη.

Με την πώληση τριών φρεγατών στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής ναυπηγικής εταιρείας βλέπει την επιστροφή της Naval Group στο προσκήνιο.

Μετά την οπισθοδρόμηση που υπέστη μετά το AUKUS στην Αυστραλία, το 2021, και εν αναμονή της έναρξης του ευρωπαϊκού έργου κορβέτας σε συνεργασία με την ιταλική Fincantieri και την ισπανική Navantia, o Pierre Éric Pommellet που συμπληρώνιε δύο χρόνια σην θέση του επικεφαλής της εταιείας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού έκανε απολογισμό.

Η κατασκευάστρια ναυτικής άμυνας μόλις υπέγραψε σύμβαση με την ελληνική υπηρεσία εξοπλισμών για την προμήθεια τριών φρεγατών τύπου FDI. 

Ηταν η ευκαιρία για τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Pierre Éric Pommellet, να κάνει σε συνέντευξή του έναν απολογισμό των προοπτικών για την ομάδα των σχεδόν 16.000 εργαζομένων, που επηρεάστηκε το 2021 από τη διακοπή του προγράμματος αυστραλιανών υποβρυχίων.

O Έλληνας υπουργός Άμυνας στην πρόσφατη εκδήλωση στο Θωρηκτό  Αβέρωφ για τις υπογραφές είχε πει: 

Θεωρώ ότι μέσα από αυτές τις δράσεις, μέσα από αυτές τις συμφωνίες, η σημαντική στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας και Ελλάδας αποκτά νέα διάσταση. 

Μία διάσταση που καθίσταται πιο επίκαιρη και πιο σημαντική αυτές τις μέρες με αυτά που βιώνουμε με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει σε Ευρωπαϊκό έδαφος και η Ελλάδα με την Γαλλία, η Γαλλία με την Ελλάδα είναι μπροστά στις εντεινόμενες πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει την δυνατότητα της Ευρώπης πλέον να δρα και να αντιδρά προκειμένου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών των κρατών- μελών της απέναντι σε κάθε αναδυόμενη ή υφιστάμενη πρόκληση ασφαλείας.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την εποχή οι προκλήσεις ασφαλείας είναι πολλές και σύνθετες. Επομένως ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε περισσότερα για την Ευρώπη της Άμυνας.

Εκτός από τις καινοτόμες δυνατότητές της, η φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI) είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο 10 τόνων και 1️⃣ μη επανδρωμένο σκάφος (έως 700kg). 

Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής: 
GALLERY

epirusblog.gr
5 of 5
«Φρεγάτα μου πανέμορφη, φρεγάτα μου πανώρια…»-Από την Ελλάδα οι Γάλλοι σαλπάρουν για να "κατακτήσουν" την Ευρώπη (Βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4583836577670791658
item