Αν αγαπάτε το αλκοόλ καλύτερα να μην επισκεφθείτε αυτές τις χώρες

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο ευκαιρία να δεις διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και μια ευκαιρία για διάλειμμα από την καθημερινότητα. 

Κάποιοι λοιπόν πάνε ταξίδι για να χαλαρώσουν και μέσα σε αυτή τη χαλάρωση, θέλουν να απολαμβάνουν και μερικά ποτά, τα οποία με τις σειρά τους θα τους χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο.

Αν στα ταξίδια λοιπόν σας αρέσει να καταναλώνετε αλκοόλ, τότε οι παρακάτω προορισμοί δεν κάνουν για εσάς. 

Και αυτό γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ, είτε να το βρείτε, είτε εν τέλει να το πιείτε…

Ινδία

Υπάρχουν αρκετές επαρχίες της Ινδίας, όπου υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση αλλά και στην κατανάλωση αλκοόλ, όπως για παράδειγμα στην Μπιχάρ και στην Γκουτζαράτ. 

Στην τελευταία οι τουρίστες καλούνται να βγάλουν ειδική άδεια για να πιούν λίγο αλκοόλ, ενώ σε μερικά νησιά, η κατανάλωση απαγορεύεται εντελώς.

Μπρουνέι

Στο βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας, οι ντόπιοι δεν μπορούν να πιούν ούτε σταγόνα. 

Ωστόσο, οι τουρίστες μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ, αλλά με πολλούς κανόνες.

Αρχικά πρέπει να το δηλώσουν και να πάρουν άδεια. Και μετά μπορούν να καταναλώσουν 2 λίτρα αλκοόλ ή έως και 12 κουτιά μπύρας ανά 48 ώρες.

Μαλδίβες

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος με τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι μια πολλή αυστηρή μουσουλμανική χώρα εκτός των τουριστικών θέρετρων. 

Εκτός λοιπόν των ξενοδοχείων ξεχάστε το αλκοόλ. Μπορείτε μόνο μέσα σε αυτά και όχι σε όλους τους χώρους.

ΗΠΑ

Στη χώρα που η ποτοαπαγόρευση έγινε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της, είναι γνωστό πως δεν μπορείς να πιεις δημόσια. 

Δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις ένα κουτάκι μπύρα και να κάτσεις στο Central Park να το πιεις. 

Ακόμα κι αν βγεις για λίγο έξω από ένα μπαρ, δεν μπορείς να πάρεις το ποτό σου. Βέβαια, υπάρχουν και πολιτείες, όπως η Αλάσκα, η Αλαμπάμα, το Μισισίπι και η Φλόριντα που έχουν ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στην κατανάλωση. 

Αν θέλετε να πιείτε δημόσια στις ΗΠΑ, μπορείτε να πάτε στο Λας Βέγκας, στη Νέα Ορλεάνη, στο Ατλάντικ Σίτι ή στην πολιτεία του Γουισκόνσιν.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οι εμίρηδες, όπως στην πλειονότητα των μουσουλμανικών χωρών, δεν επιτρέπουν στους ντόπιους να πίνουν. 

Για τους επισκέπτες, η δημόσια κατανάλωση απαγορεύεται αυστηρά, ενώ είναι παράνομο να κυκλοφορείς στον δρόμο μεθυσμένος ή ζαλισμένος. 

Βέβαια, μπορείς να βρεις αλκοόλ σε ξενοδοχεία και σε κάποια εστιατόρια και να πιεις άφοβα. Λίγο…

Σλοβακία

Στη Σλοβακία επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά όχι η δημόσια. 

Και μάλιστα αν σε πιάσουν να πίνεις σε δημόσιο χώρο, το πρόστιμο φτάνει τα 33 ευρώ. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που δεν του δίνουν σημασία.

Εκλογές

Υπάρχουν από εκεί και πέρα μερικές χώρες που πριν τις επισκεφθείς είναι καλό να μάθεις αν εκείνη την περίοδο διεξάγονται εκλογές. 

Γιατί σε Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Βενεζουέλα, υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί τη συγκεκριμένη περίοδο. 

Στις Φιλιππίνες για παράδειγμα, απαγορεύεται η πώληση του αλκοόλ για 48 ώρες πριν την διαδικασία, ενώ στην Ταϊλάνδη για κάτι περισσότερες από 12.

epirusblog.gr
5 of 5
Αν αγαπάτε το αλκοόλ καλύτερα να μην επισκεφθείτε αυτές τις χώρες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7723433800346888184
item