Bella Hadid: Η μάχη με τη νευρική ανορεξία, η ρινοπλαστική στα 14 και η συνεχής σύγκριση με την αδελφή της, Gigi

Στην πιο ειλικρινή συνέντευξη που έχει δώσει έως τώρα, η Bella Hadid μίλησε στο περιοδικό Vogue για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία και τα θέματα που έχει αντιμετωπίσει με την ψυχική της υγεία.

Το 25χρονο μοντέλο, το οποίο στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει κάνει καμία πλαστική επέμβαση, τώρα παραδέχτηκε ότι έκανε επέμβαση στη μύτη της σε ηλικία μόλις 14 ετών, πράγμα που έχει πλέον μετανιώσει. 

«Μακάρι να είχα κρατήσει τη μύτη των προγόνων μου» δήλωσε χαρακτηριστικά για την ρινοπλαστική της και ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η μόνη πλαστική επέμβαση στην οποία έχει υποβληθεί.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι γύρω από την αισθητική χειρουργική. 

Η ρινοπλαστική, ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν η μύτη έχει αναπτυχθεί κατά 90%, διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί στα κορίτσια μόλις στα 13 τους έτη.

Επιπλέον, η Bella Hadid εξήγησε ότι έχει δώσει αγώνα για να συμφιλιωθεί με το σώμα της και να αγαπήσει την εξωτερική της εικόνα. Εξομολογήθηκε ότι ένιωθε πάντα «άσχημη» σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Gigi

Ακόμη, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι στράφηκε σε θεραπεία για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, ενώ σημείωσε πως η η κριτική για την εμφάνισή της την έκανε να νιώθει ότι δεν άξιζε να θεωρείται supermodel. 

«Οι άνθρωποι με έκαναν να νιώθω ότι δεν άξιζα τίποτα. Οι άνθρωποι έχουν πάντα κάτι να πουν, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι πάντα με παρεξηγούσαν» τόνισε.

Bella και Gigi Hadid

Aμέσως μετά, υπογράμμισε ότι στο παρελθόν την σύγκριναν συνεχώς με την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη αδελφή της, το επίσης παγκοσμίου φήμης μοντέλο, Gigi Hadid.

«Ήμουν η πιο άσχημη αδερφή. Ήμουν η μελαχρινή. Δεν ήμουν τόσο κουλ όσο η Gigi, ούτε εξωστρεφής. Αυτό έλεγαν πραγματικά οι άνθρωποι για μένα. Και δυστυχώς όταν σου λένε πολλές φορές κάποια πράγματα, απλά τα πιστεύεις. 

Πάντα αναρωτιέμαι, πώς μπήκε στη βιομηχανία της μόδας ένα κορίτσι με ανασφάλειες, άγχος, κατάθλιψη, προβλήματα με την εικόνα του σώματός του, προβλήματα διατροφής, που μισεί να το αγγίζουν, που έχει έντονο κοινωνικό άγχος. 

Με τα χρόνια έγινα καλή ηθοποιός. “Φόρεσα” ένα πολύ χαμογελαστό πρόσωπο ή ένα πολύ “δυνατό” πρόσωπο. 

Πάντα ένιωθα ότι είχα κάτι να αποδείξω. Οι άνθρωποι μπορούν να πουν οτιδήποτε για το πώς φαίνομαι, για το πώς μιλάω, για το πώς ενεργώ» ανέφερε.

Κατά την παιδική της ηλικία, η Bella υπέφερε από προβλήματα ψυχικής υγείας και όταν πήγαινε Γυμνάσιο, παρουσίασε ανορεξία. 

Η ίδια θυμάται: «Μετρούσα τις θερμίδες. Θα έφτιαχνα το μικρό μου μεσημεριανό γεύμα με τα τρία σμέουρα και το σέλινο. 

Απλώς προσπαθούσα, συνειδητοποιώ τώρα, να νιώσω ότι έχω τον έλεγχο του εαυτού μου, όταν ένιωθα ότι δεν έχω τον έλεγχο όλων των άλλων». Όπως λέει, τώρα έχει μία υγιή σχέση με το φαγητό.

Μάλιστα, προσπαθoύσε να αντιμετωπίσει μόνη τους δαίμονές της και παραδέχτηκε ότι ξεκινούσε τη μέρα της κλαίγοντας, προτού παγώσει τα συναισθήματά της για να πάει στη δουλειά. «Για τρία χρόνια ξυπνούσα κάθε πρωί δακρυσμένη και μόνη. 

Δεν το έδειχνα σε κανέναν. Πήγαινα στη δουλειά, τελείωνε η μέρα μου, πήγαινα το βράδυ σε κάποιο μικρό ξενοδοχείο, έκλαιγα ξανά, ξυπνούσα το πρωί και έκανα το ίδιο» υποστήριξε.

Η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να μείνει για δύο εβδομάδες σε μία μονάδας ψυχικής υγείας,  προκειμένου να χαλαρώσει και να πάρει απόσταση από τη δουλειά. «Άνθρωποι στο Διαδίκτυο μου έλεγαν, “Ζεις αυτή την καταπληκτική ζωή”. 

Πώς μπορούσα να παραπονεθώ; Πάντα ένιωθα ότι δεν είχα το δικαίωμα να παραπονεθώ, πράγμα που σήμαινε ότι δεν είχα το δικαίωμα να ζητήσω βοήθεια, αυτό ήταν η αρχή του προβλήματος» εξήγησε.

Gigi και Βella Hadid 
epirusblog.gr
5 of 5
Bella Hadid: Η μάχη με τη νευρική ανορεξία, η ρινοπλαστική στα 14 και η συνεχής σύγκριση με την αδελφή της, Gigi
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4005552905901103933
item