Άρτα: Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Άρτας τρέχουν τον δρόμο του Γεφυριού για έναν καλό σκοπό!

Τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας λατρεύουν τις αποστολές. Έτσι την Κυριακή 27 Μαρτίου, έχουν αποστολή να τρέξουν στον Δρόμο του Γεφυριού και να γίνουν ΧΟΠΑ Ήρωες 112

ΧΟΠΑ σημαίνει:

Χέρι που δεν μπορεί να ελεγχθεί,

Ομιλία που δεν είναι κατανοητή,

Πρόσωπο που παραμορφωνεται,

Αμέσως ασθενοφόρο στο 112.


Οι "ΧΟΠΑ Ήρωες 112" είναι μια βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία (με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και της UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative. 


Έχει την αποστολή  να εκπαιδεύσει τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά που περνούν χρόνο με ηλικιωμένα άτομα της οικογένειάς τους, να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού και να αναλαμβάνουν δράση καλώντας το 112. 


Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά το εγκεφαλικό είναι η δεύτερη αιτία θανάτου και ένας από τους κύριους λόγους που τα παιδιά χάνουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. 


Στόχος είναι να βρεθούν ένα εκατομμύριο μαθητές 5 έως 9 ετών από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα ενημερωθούν μέσω του διασκεδαστικού εκπαιδευτικού προγράμματος και θα αναλάβουν δράση! 3.000 Σχολεία, σε περισσότερες από 30 χώρες συνεργάζονται ήδη για αυτό. 


Αν είστε λοιπόν γονιός, εκπαιδευτικός, διευθυντής σχολικής μονάδας, πάρτε κι εσείς μέρος. Το  4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έχει ήδη φροντίσει ώστε το Σχολείο να παραλάβει εκπαιδευτικό υλικό για όλους τους μαθητές.


Και όλοι οι υπόλοιποι  γονείς όμως στο σπίτι, μπορείτε να μπείτε στο www.fastheroes.com να εγγραφείτε στο πρόγραμμα και να αναλάβετε, εσείς και τα παιδιά σας, την αποστολή.


Δεν είναι καθόλου «επικίνδυνη», σε καμία περίπτωση «impossible» και σίγουρα αξίζει τον κόπο. 


Ας γίνουμε λοιπόν ΧΟΠΑ Ήρωες 112 κι ας σώσουμε τον παππού και την γιαγιά μας!


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Άρτας τρέχουν τον δρόμο του Γεφυριού για έναν καλό σκοπό!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 756581709861868141
item