Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στάσιμος» ο ρωσικός στρατός – Η Μόσχα «έχει ήδη χάσει το 40% των δυνάμεων»

Την εκτίμηση ότι η ενεργή φάση της ρωσικής εισβολής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς η προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ήδη στάσιμη σε πολλές περιοχές έκανε σήμερα ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Αλέξι Αρεστόβιτς.

Μιλώντας στην τοπική τηλεόραση, ο Αρεστόβιτς είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη χάσει το 40% των δυνάμεων εισβολής της και υποβάθμισε το ενδεχόμενο διενέργειας πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πολεμικός στόχος της Μόσχας να συνδεθεί η Μαριούπολη με τις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών

Στο μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε με ασυνήθιστα σαφείς όρους γιατί ένας από τους σημαντικούς πολεμικούς της στόχους είναι η κατάληψη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία.

Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ.

Μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τα εδάφη υπό τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία.

Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα.

epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στάσιμος» ο ρωσικός στρατός – Η Μόσχα «έχει ήδη χάσει το 40% των δυνάμεων»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3561256987625747527
item