“400 ακόμα Μ1117 θα έχουν έρθει ως τον Ιούνιο”, ξεκαθαρίζει ο ΥΕΘΑ

Τα επιπλέον 400 οχήματα M1117 θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν έως τον Ιούνιο του 2022, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Αντικατάσταση του συνόλου των ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ ΕΣ».

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής διακρατικής συμφωνίας για τα οχήματα Μ1117 Guardian», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «η αμερικανική πλευρά γνωστοποίησε, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μεταφοράς και παράδοσης των επιπλέον 400 οχημάτων Μ1117 σε δύο χρόνους και αναμένεται να αφιχθούν στο σύνολό τους έως τον Ιούνιο τρέχοντος έτους».

«Η διαδικασία επιλογής των υπολοίπων οχημάτων που βρίσκονται στις ΗΠΑ», συμπλήρωσε, «συνεχίζεται από ειδική επιτροπή του επιχειρησιακού φορέα και αναμένεται η κοινοποίηση του χρονοδιαγράμματος μεταφοράς και παράδοσής τους».

Αναφορικά με τη διαδικασία αντικατάστασης του συνόλου των ΤΟΜΑ-ΤΟΜΠ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, έχει ήδη προβεί στη σύνταξη Μελέτης Επιχειρησιακών Απαιτήσεων-Προδιαγραφών Επιδόσεων για την προμήθεια ΤΟΜΑ, καινούριων και σύγχρονων μεταχειρισμένων, η οποία μάλιστα έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη Μελέτης Πρόσκτησης/Αναβάθμισης Στρατιωτικού Εξοπλισμού για την προμήθεια σύγχρονων προδιαγραφών ΤΟΜΑ», τόνισε. 

«Το ΓΕΣ προβαίνει σε όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την απόκτηση στρατιωτικού εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες επιχειρησιακές του απαιτήσεις και τις εκάστοτε διαθέσιμες πιστώσεις», κατέληξε, στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
“400 ακόμα Μ1117 θα έχουν έρθει ως τον Ιούνιο”, ξεκαθαρίζει ο ΥΕΘΑ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7884163385945856507
item