Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 35 οι νεκροί από τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικής βάσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 35 ανέρχονται οι νεκροί από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 134 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σήμερα εναντίον μιας ουκρανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και 57 τραυματίες σε αυτή τη βάση που βρίσκεται στο Γιαβόριβ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λβιβ και περίπου 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο ως κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων υπό την επίβλεψη ξένων εκπαιδευτών, κυρίως Αμερικανών και Καναδών.

Έχουν καταστρέψει 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής

Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εξάλλου η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τις αποστολές αερίου μέσω της Ουκρανίας με όγκους 109,6 εκατ. κυβικών μέτρων, από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα που ήταν την προηγουμένη.


epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 35 οι νεκροί από τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικής βάσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5227078731145836924
item